Femeia care s-a dat drept şefa misiunii Băncii Mondiale, condamnată la închisoare

Pensionara din Sibiu care s-a dat drept şefa misiunii Băncii Mondiale va sta şapte ani după gratii, potrivit România TV. Femeia a pus mâna pe acţiuni de 200.000 de euro prin această înşelătorie, pusă la cale de un fost director de bancă.

24 dec. 2013, 06:46
Femeia care s-a dat drept şefa misiunii Băncii Mondiale, condamnată la închisoare

Pensionara, în vârstă de 69 de ani, a încercat să îi impresioneze pe magistraţi. I-a rugat să îi dea o pedeapsă cât mai mică, deoarece, susţine ea, nu a realizat gravitatea faptei comise. Lacrimile ei nu i-au impresionat pe judecătorii de la Tribunalul Sibiu, care au condamnat-o la şapte ani de închisoare cu executare.

Conform datelor din dosar, femeia, împreună cu un fost director de bancă şi alte patru persoane, a reuşit să păcălească mai multe bănci. Folosind o carte de identitate falsă, a vândut acţiuni în valoare de 200.000 de euro, acţiuni ce aparţineau Anei Maria Mihăescu, şefa unei misiunii a Băncii Mondiale.

Atunci când totul a ieşit la iveală, cei şase au fost trimişi în judecată. Prima a fost condamnată pensionara, care a primit şapte ani de închisoare cu executare. Ceilalţi cinci vor fi judecaţi la următorul termen care va avea loc în luna ianuarie 2014.