Femeia care şi-a aruncat copilul pe geamul spitalului, condamnată la 12 ani de închisoare

Femeia care în aprilie anul trecut şi-a aruncat bebeluşul de la fereastra toaletei, a fost condamnată la 12 ani de închisoare de Tribunalul Gorj. Vă reamintim că ea a născut la Spitalul de Urgenţă din Târgu Cărbuneşti, iar trupul bebeluşului a fost găsit în curtea spitalului, devorat de câini.

RomaniaTV.net
10 apr. 2014, 18:32
Femeia care şi-a aruncat copilul pe geamul spitalului, condamnată la 12 ani de închisoare

Magistraţii Tribunalului Gorj au condamnat-o pe Maria Pavel la 12 ani de închisoare. De asemenea, femeia este obligată la plata către stat a sumei de 6500 lei cheltuieli judiciare statului, din care suma de 6000 lei, reprezintă cheltuieli efectuate în cursul urmăriri penale, iar suma de 100 lei reprezintă onorariu apărător din oficiu la instanţa de judecată, iar suma de 200 de lei reprezintă onorariu apărător din oficiu în faza de urmărire penală, ce se vor avansa din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Gorj.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Femeie a fost arestată preventiv pe 6 august, potrivit unui comunicat de presă emis de Parchetul Tribunalului Gorj citat de Mediafax. „Femeia a ascuns faptul că este însărcinată şi a insistat să meargă la Spitalul de Urgenţă din Târgu-Cărbuneşti ca însoţitor al unui minor, nepot, pentru ca, de fapt, în eventualitatea survenirii naşterii să beneficieze de asistenţă medicală. Naşterea copilului a avut loc în toaleta care deserveşte două saloane ale secţiei de chirurgie. Imediat după naştere, bebeluşul a fost aruncat pe fereastra toaletei, de la o înălţime de aproximativ 1,70 metri, astfel încât a suferit un traumatism cranio-cerebral. Ulterior, copilul a fost devorat de animale„, menţionau reprezentanţii Parchetului Tribunalului Gorj.

În rechizitoriul înaintat instanţei de judecată procurorul de caz se preciza că femeia a acţionat în mod deliberat pentru a-i suprima viaţa bebeluşului.

Naşterea a avut loc la jumătatea lunii aprilie, iar bebeluşul a fost găsit devorat de câini, în curtea Spitalului de Urgenţă din Târgu Cărbuneşti, la acel moment procurorul de caz dispunând, printre altele, controale ginecologice pentru angajatele unităţii medicale, nefiind exclus ca femeia care şi-a ucis bebeluşul să fie angajată a spitalului. Angajatele spitalului s-au declarat nemulţumite de măsură şi doar o parte dintre ele au fost supuse unor controale de specialitate.

Mama bebeluşului a fost descoperită după ce anchetatorii au făcut teste ADN.

Femeia a fost internată, în luna august, pentru câteva zile, la secţia psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, ea negând comiterea faptei.

Medicii au confirmat că femeia avea discernământ în momentul în care şi-a aruncat bebeluşul pe geam, ea fiind reţinută şi apoi arestată, măsura fiind menţinută în continuare.

CITEŞTE ŞI: Gest şocant. O mamă şi-a aruncat copilul nou-născut în fântână