Femeile care folosesc pilula anticoncepţională preferă bărbaţii mai puţin masculini

Femeile care iau pilule anticoncepţionale ar prefera bărbaţii cu trăsături mai puţin masculine, prin comparaţie cu femeile care folosesc alte mijloace contraceptive, conform unui nou studiu, informează LiveScience.

28 mart. 2013, 12:23
Femeile care folosesc pilula anticoncepţională preferă bărbaţii mai puţin masculini

Milioane de femei din întreaga lume folosesc formule hormonale de contracepţie, iar mai multe studii susţin că aceste pilule pot modifica preferinţele cu privire la parteneri, potrivit AGERPRES.

Ultimul dintre aceste studii susţine că femeile devin mai interesate de bărbaţii cu trăsături mai feminine ale feţei, după ce au început să ia pastile anticoncepţionale, în timp ce gradul de atractivitate al feţelor feminine a rămas neschimbat.

De asemenea, în cuplurile formate pe când femeie lua deja anticoncepţionale, este mai puţin probabil ca bărbatul să aibă trăsături masculine ale feţei, situaţie inversă în cazurile în care femeie nu ar fi luat anticoncepţionale în perioada în care s-a format cuplul.

Acest studiu este prezentat pe larg în ultimul număr al revistei Psychoneuroendocrinology şi a fost realizat prin evaluarea preferinţelor romantice ale femeilor heterosexuale cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani care luau anticoncepţionale, prin comparaţie cu femei tinere din acelaşi interval de vârstă care foloseau alte mijloace de contracepţie. Femeile au fost testate de două ori – prima oară când niciuna dintre ele nu lua anticoncepţionale şi apoi trei luni mai târziu când o parte dintre ele începuseră să ia.