Femeile de serviciu l-au SECHESTRAT pe MINISTRUL de FINANŢE în interiorul instituţiei

Mai multe zeci de femei de serviciu concediate de la Ministerul grec de Finanţe au blocat, joi, intrarea în clădirea instituţiei, după ce fostul angajator a refuzat să respecte o decizie a unui tribunal care a ordonat reangajarea lor.

RomaniaTV.net
22 mai 2014, 14:12
Femeile de serviciu l-au SECHESTRAT pe MINISTRUL de FINANŢE în interiorul instituţiei

Poliţia a fost prezentă la faţa locului, dar nu a intervenit. În ultimele opt luni, un număr de 595 de femei de serviciu care anterior lucrau în birourile ce depind de Ministerul grec de Finanţe se strâng zilnic la Atena pentru a protesta faţă de concedierea lor, informează Agerpres.

Tribunalul de primă instanţă din Atena a decis săptămâna trecută că un număr de 397 dintre fostele angajate ale Ministerului grec de Finanţe au fost concediate în mod abuziv, în cadrul programului de reducere a personalului din instituţiile guvernamentale. Cu toate acestea, conducerea Ministerului le-a informat că nu are intenţia de a respecta decizia curţii, urmând să facă recurs.

În conformitate cu angajamentele asumate faţă de creditorii internaţionali, Grecia a promis că va disponibiliza aproximativ 20.000 de angajaţi din sectorul public.