Femeile din PSD dau în judecată site-ul Times New Roman. Publicaţia de satiră contestă amenda CNCD: Articolul incriminat, o metaforă

Publicat: Joi, 26 Aprilie 2018 13:52 // Actualizat: Joi, 26 Aprilie 2018 14:10 // Sursa: romaniatv.net

Irina Tănase, iubita liderului PSD Liviu Dragnea, Gabriela Firea, Viorica Dăncilă şi Olguţa Vasilescu au dat în judecată reprezentanţii site-ului Times New Roman, pentru un articol, cauza fiind înregistrată la Tribunalul Bucureşti, în data de 30 martie, fără a fi încă stabilit un termen de judecată.

Foto: hotnews.ro

Irina Tănase, partenera de viaţă a liderului PSD Liviu Dragnea, premierul Viorica Dăncilă, primarul Capitalei Gabriela Firea şi miniştrii Carmen Dan şi Lia Olguţa Vasilescu au dat în judecată reprezentanţii publicaţiei online Timesnewroman, obiectul cauzei fiind acţiune în răspundere delictuală, scire Mediafax.

Pentru acest dosar, înregistrat la finele lunii martie la Tribunalul Bucureşti, nu a fost încă stabilit un termen.

Acţiunea acestora a fost depusă după publicarea unui articol pentru care de altfel, miercuri, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis amendarea firmei care administrează Times New Roman şi a autorilor cu 16.000 de lei.

"Articolul postat pe pagina de internet www.timesnewroman.ro, din data de 12.03.2018, cu titlul "Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-işti, ...'', prin care se creează o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare la adresa femeilor membre PSD reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate al acestora conform art. 2, alin.1. şi art 15. din O.G. 137/2000, republicată; S-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantum de 5.000 lei pentru Infant Media SRL, care administrează publicaţia, 5.000 lei pentru autorul articolului, 3.000 lei pentru editorul şef şi 3.000 lei pentru administratorul Infant Media SRL şi obligaţia de a publica pe www.timesnewroman.ro un rezumat al hotărârii în speţă (pentru o perioadă de 30 de zile) precum şi în două cotidiene naţionale", potrivit CNCD.

Reprezentanţii site-ului Times New Roman (TNR) au anunţat, joi, că vor contesta în instanţă amenda primită de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), menţionând că articolul incriminat este o metaforă pentru servilismul din PSD.

"Vom contesta in justiţie această hotărâre, după ce vom primi motivarea deciziei CNCD. Oficial, CNCD nu ne-a comunicat încă nimic, am aflat din presă de decizia luată. TNR nu discriminează pe nimeni, obiectivul nostru este să producem umor de calitate şi suntem împotriva oricărei forme de discriminare. Textele noastre scrise de-a lungul timpul stau dovadă pentru asta. Articolul incriminat este o metaforă pentru servilismul din PSD. Este un pamflet care înfierează tare din PSD. El se referă la un congres PSD şi la toţi cei 4.000 de membri prezenţi, nu doar la cele cinci persoane care s-au considerat discriminate", se arată într-un comunicat de presă al publicaţiei, postat pe site.

Reprezentanţii Times New Roman transmit că li se pare cel puţin suspectă rapiditatea cu care s-a dat concluzia CNCD-ului, după fix 21 de zile de la plângere, în condiţiile în care ei au solicitat şi au obţinut amânarea audierii la CNCD cu 12 zile.

"Impresia noastră este că decizia era luată dinainte. Acest lucru este demonstrabil uşor în justiţie, anume că dorinţa CNCD-ului de a lua o decizie rapid i-a făcut să nu ţină seama de argumentele noastre. În aceeaşi zi, CNCD a luat două decizii, una referitoare la dosarul nostru, cu sesizare depusă în data de 4 aprilie 2018, şi alta referitoare la un dosar referitor la fapte săvârşite în data de 21.08.2017. Urgenţa era numai la noi. Este de reţinut că au luat amendă şi persoane care nu au legatură cu articolul. Mai mult, amenda a fost aplicată şi societăţii care administreaza site-ul, dar si administratorului societăţii respective. În acest caz, decizia CNCD a fost luată cu două voturi împotrivă, din totalul de opt voturi", se mai arată în comunicat.

TNR acuză că este greu să creadă în corectitudinea unui organism precum Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), care se află sub control parlamentar, deci sub control politic.

"Mai ales că politicul este cât se poate de implicat în amendarea noastră. Dar avem încredere că justiţia din România va trata serios această problemă şi va anula decizia CNCD. Libertatea de exprimare este bunul cel mai de preţ, mai ales în condiţiile asaltului politic asupra instituţiilor democratice din România. Şi e de datoria noastră să luptăm pentru acest drept!", potrivit sursei citate.

Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7081
RON
21 Jan
noapte -4 °
zi -1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H