Fenomen MIRACULOS în România. Mănăstirea în care icoanele AU PLÂNS cu mir şi sânge VIDEO

La o mănăstire din Siliştea Gumeşti, Dumnezeu face minuni. 70 de icoane au început sa plângă într-o seară cu lacrimi de mir şi sânge. Călugarii spun ca această întâmplare nu e numai o minune ci şi o modalitate prin care Dumnezeu încearcă sa îi aducă pe oameni la credinţă.

RomaniaTV.net
25 ian. 2015, 12:21

Manastirea Silistea Gumesti, cu hramul Sfantului Pantelimon Tamaduitorul, este poate cea mai atipica asezare monahala din lume. Acolo, unde zi si noapte se inalta acum rugaciuni, a fost candva o unitate militara. Vechile cazarmi s-au transformat in chilii pentru calugarii veniti in inima Teleormanului.

Curajul de a transforma o fosta unitate militara sovietica in manastire pare ca a fost rasplatit de divinitate printr-un sir incredibil de minuni.

Parintele Antonie Lita, staretul acestei manastiri, si-a asumat in 1996 sarcina ce parea aproape imposibila de a-l aduce pe Dumenzeu acolo unde candva rasunau ordine de lupta.

Icoană făcătoare de MINUNI la Boian. Fecioara Maria plânge de 21 de ani FOTO

Oamenii locului nu au fost niciodata extrem de credinciosi, ba dimpotriva. Calugarii s-au lovit de la bun inceput de o ostilitate uneori agresiva. Satenii, in frunte cu primarul de atunci, ar fi vrut sa transforme unitatea militara intr-o inchisoare si parintele cu manastirea lui le stateau in cale. Inconjurat de piedici, parintele Antonie s-a hotarat sa foloseasca la randul lui cea mai puternica arma monahala: rugaciunea continua. Astfel toti calugarii si mirenii care veneau la manastire s-au rugat zi si noapte pentru un semn de la Dumnezeu. „Si atunci am zis: Maica Domnului, fa o minune, cu o icoana, cu sfinte moaste la aceasta manastire ca oamenii sa se intoarca la Dumnezeu pentru ca in zilele de sarbatoare si in zilele de duminici ara, treiera, deci nu tine cont ca e sarbatoare si merge pe camp cu tractoare, cu combine. Dupa 2 februarie spre 3, noaptea, pe la ora 2 si ceva, a inceput sa curga sfant mir de la o icoana de la biserica, si baiatul care citea la Pslatire a venit sa ma anunte. Eu nu am crezut ca asa de repede se poate implini de la Maica Domnului vorba care am trimis-o si celalalt preot care trebuia sa citeasca la 3 a venit si el sa imi spuna ca curge din 28 de locuri din icoana iar eu am zis ca pana nu face Maica Domnului balta de mir sa nu vina sa ma deranjeze ca trebuia sa plec la o inmormantare si ma simteam tare obosit. Apoi, dimineata, am sunat pe Preasfintitul, i-am spus ce s-a intamplat si a zis sa stergem bine pe jos, sa punem celofan, sa punem vata si sa lasam credinciosii sa vada cu ochii lor minunea Maicii Domnului”, povestea stareţul mănăstirii.

 

Minunea Maicii Domnului a capatat insa proportii de necrezut. In chiliile calugarilor, la bucatarie, oriunde s-ar fi aflat o icoana, indiferent de vechimea sau calitatea ei, lacrimi de mir se prelingeau sub ochii uluiti ai credinciosilor..

Tot la mănăstirea din Siliştea Gumeşti, o icoană a Maicii Domnului a plans si cu lacrima de sange.

Pe locul unde a fost ridicată unitatea militară transformată în mănăstire a fost construit Schitul Glavacioc, care aparţinea de manastirea Glavacioc.

Oamenii care vin sa se roage spun că simt uneori o trepidaţie ciudată sub picioare, care ii lasa muti de uimire şi i-au făcut să creadă că sub mănăstire se află moaşte nedescoperite.

Parintele Antonie este destul de discret si retinut cand vine vorba despre minunile si vindecarile miraculoase petrecute in manastire, desi multi bolnavi incurabili au tras nadejde ca se vor vindeca locuind o vreme in chiliile manastirii. Unii alesi au reusit sa scape chiar de indraciri sau de cancer. „La noi vin multi bolnavi. Totul depinde de credinta lor, nu de noi. Eu am avut poate mai putin decat bobul de credinta, dar am cerut pentru ceilalati care trebuiau sa se intoarca la Dumnezeu, nu pentru mine”, spune părintele Antonie.