FENOMEN STRANIU. Casa Poporului se SCUFUNDĂ. Care este explicaţia specialiştilor

Palatul Parlamentului din București, cunoscut înainte de evenimentele din Decembrie 1989 sub numele de Casa Republicii sau Casa Poporului, "intră în pământ" cu o viteză de câțiva milimetri, an de an, conform unei informații care apare într-o imagine din satelit, publicată de Agenția Spațială Europeană.

27 dec. 2014, 11:34
FENOMEN STRANIU. Casa Poporului se SCUFUNDĂ. Care este explicaţia specialiştilor

Clădirea Palatului Parlamentului se scufundă cu 6 milimetri în fiecare an, potrivit informațiilor publicate de Agenția Spațială Europeană, scrie stirileprotv.ro.

De altfel, multe alte orașe din lume se scufundă, întrucât orice construcție tasează solul pe care este amplasată. În cazul Palatului Parlamentului, tasarea se vede cel mai bine din spațiu, imaginile confirmând că, în ultimii patru ani, construcția s-a afundat cu câțiva centimetri.

Specialiștii români care au făcut măsurătorile susțin însă că nu este nimic îngrijorător.

Casa Poporului, BÂNTUITĂ DE O FANTOMĂ? Paznicii spun că NOAPTEA APARE năluca unei tinere de 20 de ani

Florin Șerban, specialist în măsurători satelitare: „Vorbim de o clădire grea, în general în orașe are loc acest fenomen de tasare.”

Manole Serbulea, profesor la Universitatea de Construcții București: „Valorile nu sunt șocante, sunt valori normale pentru o clădire de asemenea amploare. Pe de altă parte sunt și puncte de ridicare pentru că clădirea se umflă, se dilată vara.”

Palatul Parlamentului are o suprafață de 360.000 de metri pătrați, 8 etaje la suprafață, 4 niveluri subterane cunoscute, dar și două buncăre atomice. Pentru construcția ei s-au folosit: un milion metri cubi de marmură și 700.000 de tone de oțel și bronz, plus 3.500 tone de cristal și aproape 5 milioane de metri cubi de beton. Doar covorul de 600 de metri pătrați din Sala Unirii, cea mai mare din Palat, cântărește 4 tone.

CASA POPORULUI este bântuită de FANTOME. SUFLETELE RĂTĂCITE rup sigilii şi pornesc sistemele de alarmă

Agenția Spațială Europeană folosește aceste imagini pentru a stabili dinamica pământului și modul în care Globul pământesc „respiră” – un fenoment de ridicare-coborare înregistrat în funcție de apa din sol, de anotimp sau condițiile climatice.