Fenomenul care ameninţă lumea este INEVITABIL. Cercetătorii trag un semnal de alarmă

Şansele ca fenomenul El Nino să aibă loc în aceast an au crescut la 90%, potrivit unui raport recent al European Centre for Medium-range Weather Forecasts. Această anomalie a vremii este provocată de încălzirea nefirească a Oceanului Pacific şi duce la uragane puternice sau secetă.

18 iun. 2014, 10:36
Fenomenul care ameninţă lumea este INEVITABIL. Cercetătorii trag un semnal de alarmă

La ce ne putem aştepta în acest an de la El Nino? În Asia de Sud vor avea loc inundaţii, în special în India, în Australia va fi secetă şi numărul peştilor din largul coastelor Americii de Sud va scădea foarte mult.

În trecut, El Nino a afectat grav agricultura din zona Pacificului, mai ales Indonezia şi Filipine.

Statele Unite ar putea beneficia însă într-un mod nesperat de pe urma fenomentului, care va aduce precipitaţii în zona secetoasă din vest.

ANUNŢUL CATASTROFAL pentru OMENIRE. „A început şi este de neoprit” VIDEO

Din păcate, meteorologii nu pot să prevadă cu exactitate cât de intens va fi El Nino în acest an şi nici data exactă la care va începe să se manifeste.

Cel mai grav a fost fenomenul care a avut loc în 1997-1998, fiind cel mai puternic înregistrat vreodată. Noile date despre acest episod El Nino vor fi disponibile în lunile următoare, dar oamenii trebuie deja să se pregătească, spun experţii.

El Nino revine o dată la aproximativ 5 ani, iar ţara cel mai grav afectată este mereu India. Cei 1 miliard de locuitori se bazează pentru irigaţii pe musonul anual, care începe de obicei pe 1 iunie, dar care în acest an a întârziat, iar în prima săptămână de ploi s-au înregistrat precipitaţii cu 40% sub medie.

Surse: TimeThe Guardian, via descopera.ro