Fereşte-te de aceste ingrediente din şampon

Cata atentie acorzi tipului de sampon pe care il utilizezi? Pe langa agentii de curatare pe care trebuie sa ii continta, acest produs de ingrijire are in compozitie si numeroase ingrediente daunatoare de care nici macar nu ai auzit. Este timpul sa citesti cu mai mult interes eticheta de pe sticla de sampon inainte sa faci cumparaturi!

02 mai 2016, 06:23
Fereşte-te de aceste ingrediente din şampon

Conservantii: Conservantii sunt substante chimice care irita scalpul sensibil si in unele cazuri pot sa sporeasca productia de sebum. Totodata acestia afecteaza nivelul hormonilor si dau nastere, pe termen lung, celulelor canceroase. Asigura-te ca produsul pe care il folosesti contine o cantite cat mai mica de conservanti sau opteaza pentru un sampon BIO. Desi are un termen de valabiltate scazut, este mult mai benefic.

Sodium Lauryl Sulphate: Este un ingredient de care toata lumea se fereste in ultimul timp. Il gasesti in toate produsele de ingrijire si frumusete, inclusiv in sampon. Acesta este un sulfat responsabil pentru stralucirea pe care o are samponul, insa oricat de mult ti-ar placea acest lucru trebuie sa stii ca nu este deloc benefic pentru firul de par. Distruge cuticula exterioara si da nastere varfurilor deteriorate.

Citeşte mai mult în Revista Teo