Feribot cu 458 de persoane scufundat într-un fluviu din China. Şapte oameni au murit UPDATE

Un feribot chinez, Steaua Orientului (Dongfangzhixing) s-a scufundat luni seară cu 458 de persoane la bord în fluviul Yangtze, a anunțat, marți, agenția oficială de presă Xinhua. 14 persoane au fost salvate până în prezent şi peste 400 sunt date dispărute.

02 iun. 2015, 05:46

UPDATE: Şapte oameni au murit, 14 au fost aduşi la mal, iar de soarta altor câtorva sute de oameni nu se ştie nimic. Printre supravieţuitori se numără căpitanul şi mecanicul-şef, care au fost arestaţi.

UPDATE 10:50 Echipele de salvare au recuperat încă şase supravieţuitori ai naufragiului de pe Yangtze, care erau blocaţi în interiorul navei răsturnate, după ce au auzit strigătele lor de ajutor, potrivit CCTV.

UPDATE UPDATE 10:34 Scafandrii care participă la operațiunile de salvare a pasagerilor au declarat că din interiorul epavei se aud sunete şi zgomote. De asemenea, există date neconcordante despre numărul persoanelor salvate, unele surse raportând doar zece oameni salvaţi până acum, iar altele, 13 persoane.

UPDATE 9:51 O femeie în vârstă de 85 de ani a fost salvată de către echipele de intervenţie care au venit la locul naufragiului.

UPDATE 9:30 Echipele de salvare au găsit cadavrele înecate a cinci pasageri de pe feribotul care a eşuat şi s-a scufundat aproape total, făcând captivi sute de pasageri aflaţi pe navă, potrivit China Daily. Televiziunea de stat arăta imagini dramatice cu echipele de salvare care încercau să taie, în anumite puncte, o parte din structura navei pentru a-i elibera pe eventualii pasageri captivi care ar fi în viaţă.

Vârsta pasagerilor aflaţi pe nava care s-a scufundat au vârste între 3 ani şi peste 80 de ani, cum a fost şi cazul unei octogenare care a putut fi salvată.

Vaporul Dongfangzhixing (Steaua Orientului) făcea legătura între orașele Nankin, în est, și Chongqing, în centru, când a naufragiat în regiunea Jianli (provincia Hubei, centru-est), a precizat agenția Xinhua, citată de Agerpres.

Cauzele naufragiului nu sunt cunoscute până în prezent. Postul național de televiziune CCTV a informat că este vorba despre un accident, fără alte precizări.

Opt persoane au fost salvate, printre care căpitanul și mecanicul-șef, care au declarat amândoi că feribotul a fost prins într-un taifun.