Feriţi-vă de „Lucrează de acasă pe FACEBOOK”. Este o escrocherie

În mediul online circulă o reclamă în care se foloseşte intens cuvântul Facebook (pentru credibilitate şi potenţial financiar), iar oamenii sunt invitaţi să lucreze de acasă în schimbul unor câştiguri uriaşe.

01 dec. 2014, 12:47
Feriţi-vă de „Lucrează de acasă pe FACEBOOK”. Este o escrocherie

„Facebook Plătește Rezidenți Români USD$257 pe zi pentru a Lucra de Acasă”. Aveţi GRIJĂ, totul este o înşelătorie!!!!

Ştirea anunţă: „În curând, mii de rezidenți români vor avea oportunitatea de a câștiga sute de dolari în fiecare lună din confortul casei lor, fiind plătiți prin cec, depunere directă sau chiar Paypal. Vestea bună este că, începând cu 23/11/2014, Facebook a lansat oficial kit-ul pentru munca de acasă tuturor rezidenților români. Vor fi disponibile în jur de 150 de locuri care se așteaptă să fie ocupate rapid în următoarele zile”.

Scopul acestei reclame este să-i facă pe naivi să descarce un kit de 4 dolari pentru a se înscrie în programul care le-ar aduce bani peste noapte, scrie Ziarul de Iaşi.

De fapt, este vorba de un ”scam”, (n.r. – scheme frauduloase), iar cei care l-au lansat doresc să determine utilizatorii să descarce un kit ce costă 4 dolari și care, ulterior, ușurează cardurile utilizatorilor cu zeci de dolari lunar.

Suma folosită este mică, psihologică, am putea spune. Cei care se lasă înşelaţi vor considera că suma pierdută este mică, prea mică pentru a face o eventuală plângere la poliţie. Dar gândiţi-vă că sunt mii de oameni care ar dori să lucreze de acasă şi dacă fiecare ar plăti cei 4 dolari, veţi afla cât câştigă escrocii, singurii beneficiai de fapt ai „programului”

În dorinţa de a atrage naivi „plătitori”, administratorii site-ului respectiv au adăugat la sfârşitului textului zeci de persoane care ar fi câştigat deja în urma acestui program. Cu poze, cu linkuri, cu nume „asumate”, la prima vedere ai impresia că la secţiunea Comentarii totul este real.

Am luat-o la întâmplare pe „Gabriela Gheorghe”, care a şi „primit un cec după două săptămâni”:

Dacă  daţi click pe „Gabriela”, iată ce vă apare:

Un „Alexandru Ciobanu”, de asemenea încântat de program, este de fapt pagina de FB a unei tinere vesele din Singapore.

În GALERIA FOTO de mai sus mai găsiţi două exemple de „câştigători”