Fermierii afectaţi de secetă vor primi ajutor de la autorităţile germane

Autorităţile de la Berlin analizează posibilitatea unei relaxări temporare a unor norme de mediu, în ideea de a-i ajuta pe fermieri să depăşească o creştere bruscă a preţului furajelor ca urmare a secetei din ultimele luni, a anunţat marţi Ministerul Agriculturii din Germania, informează Reuters, citată de Agerpres.

14 aug. 2018, 15:52
Fermierii afectaţi de secetă vor primi ajutor de la autorităţile germane

Potrivit autorităţilor, Executivul de la Berlin ar putea permite ca o parte din zonele de conservare specială, a terenurilor păstrate sub formă de pajişti, să fie utilizate pentru hrana animalelor. Aceste zone de conservare specială au fost înfiinţate ca o condiţie pentru ca fermierii să poată primi subvenţii de la UE şi să pună la punct un sistem agricol mai prietenos cu mediul.

„Această perioadă îndelungată de secetă reprezintă o provocare mare pentru fermieri. Acest lucru este valabil în special pentru crescătorii de animale, care în unele zone nu mai dispun de furaje pentru animalele lor”, a subliniat Ministerul Agriculturii din Germania. Conform sursei citate, ministrul de resort, Julia Kloeckner, va prezenta miercuri această idee cabinetului de la Berlin, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Agricultorii afectaţi de secetă primesc ajutor de la Comisia Europeană

Germania este una dintre ţările din nordul Europei cele mai afectate de valul de secetă din vara acestui an. Potrivit estimărilor, recolta de cereale a Germaniei din 2018 va fi cea mai mică din ultimii 24 de ani, după ce culturile agricole au fost afectate de cele mai mari temperaturi estivale înregistrate de la debutul publicării datelor statistice, în 1881. În special oferta de paie şi fân este una limitată.

Ministerul Agriculturii din Germania a subliniat că un program major de sprijinire a fermierilor va fi discutat numai după ce vor fi publicate datele statistice oficiale cu privire la recolta de cereale, la finele lunii august.