Festivalul de film de la Cannes, parada vedetelor pe covorul roşu. Cristian Mungiu, prezenţă românească în juriu

Festivalul de la Cannes. România TV are informaţii din culisele celui mai importan festival de film din lume. A 70-a ediţie a galei de la Cannes este o adevărată paradă a vedetelor, care au strălucit pe covorul roşu.

19 mai 2017, 16:33
Festivalul de film de la Cannes, parada vedetelor pe covorul roşu. Cristian Mungiu, prezenţă românească în juriu

Festivalul de la Cannes a început cu o paradă a eleganţei pe covorul roşu, dar şi cu o controversă în rândul juriului. Pedro Almodovar şi Will Smith s-au contrat pe tema prezenţei pe lista filmelor care aspiră la Palme d’Or a două filme produse de Netflix. Preşedintele juriului, Almodovar, a spus că nu vrea ca vreo producţie premiată la festival să nu poată avea premiera în cinema. Cele două filme Netflix vor avea premiera exclusiv online.

„Anul acesta, românii nu sunt în competiţie, dar suntem mândri cu Cristian Mungiu, care este preşedintele juriului Cinefondation şi scurt metraj. Până acum au venit personalităţi, monştri sacri… Dustin Hoffman, Clint Eastwood sau Pedro Almodóvar, presedintele juriului care tocmai a trecut pe aici alaturi de Will Smith”, a declarat Cristian Radu Nema pentru România TV.

Vezi si: Actriţele veterane au dat clasă pe covorul roşu la Cannes VIDEO