Fetiţa bolnavă de cancer ai cărei părinţi refuzau să o ducă la spital rămâne în familie

DGASPC a decis astăzi ca fetița din Răducăneni diagnosticată cu cancer în stadiu avansat, Bianca Nedelcu, să nu fie scoasă din familie și să fie tratată în continuare la domiciliu. Când starea ei se va înrăutăți, va fi ajutată să ajungă la spital. Cazul fetiței a fost dezbătut de mai multe ori în comisia de la Protecţia Copilului, părinții fiind acuzați că ar fi privat-o de tratamentul necesar și că ar fi ajuns la oncologie mult prea târziu, când deja nu se mai putea face nimic pentru salvarea ei.

RomaniaTV.net
09 ian. 2018, 13:17
Fetiţa bolnavă de cancer ai cărei părinţi refuzau să o ducă la spital rămâne în familie

În momentul de față, respectiv luna ianuarie 2018 copilul este diagnosticat cu o formă grava și agresivă de cancer, recidivat a 3 a oară. Pronosticul medicilor speciliști este unul rezervat.

Părinţii deşi limitaţi ca educaţie, nu pot fi acuzaţi de neglijarea nevoilor copilului. Au colaborat şi s-au implicat în asigurarea tratamentului şi îngrijirii copilului încă de la debutul bolii iar acum deşi refuză chimioterapia de linie 3, colaborează cu medicul de familie şi asigură tratamentul medicamentos al copilului.

Nu se impune scoaterea copilului Nedelcu Bianca Petronela din mediul familial, avînd în vedere că starea psiho-emoțională a fetiței este influențată pozitiv de petrecerea timpului împreună, în familie.
DGASPC va interveni cu servicii suplimentare de consiliere pt. părinți și copil, pentru conștientizarea părinților ca, atunci cînd copilul dă semne de agravare a bolii, să se adrese cu încredere Spitalului de Copii Iași. De asemenea vom pune la dispoziția copilului servicii de paleație la domiciliu, cu ajutorul echipei mobile, în urma recomandărilor medicilor specialiști.

Copilul are şi el drepturi, inclusiv Dreptul de participare şi exprimare a opiniei în toate deciziile în care-l privesc, iar acest copil trebuie şi el ascultat! Având în vedere experienţele multiple prin care a trecut până la această vârstă, are acel grad de maturitate care impune ascultarea opiniei lui.

Citeşte şi Veşti despre fetiţa de 8 ani din Iaşi, pe care părinţii au refuzat să o trateze. Care este starea de sănătate a acesteia