Fetiţă de 11 ani, din România, salvată de la o căsătorie forţată în Spania

O fetiţă româncă de numai 11 ani a fost vândută a fost vândută în Spania ca soţie pentru un tânăr cu opt ani mai mare. Copila a fost maltratată de soţ şi de rudele acestuia. Fata a fost salvată de poliţişti, care au arestat cinci persoane, toate de naţionalitate română.

28 mai 2015, 05:48
Fetiţă de 11 ani, din România, salvată de la o căsătorie forţată în Spania

Poliţia spaniolă a deschis ancheta după ce în urmă cu un an a primit informaţii că o fetiţă de 11 ani a fost vândută de părinţi cu 17.000 de euro unei alte familii, potrivit România TV. Copila a fost măritată forţat cu un băiat de 19 ani, iar logodna a avut loc în România. Apoi, micuţa a fost obligată să se mute cu viitorii săi socri, la sute de kilometri distanţă de părinţii ei.

„Fetiţa, care are 11 ani, a fost „cumpărată”, să spunem aşa, ca un obiect, iar cât s-a aflat aici a fost la dispoziţia familiei: pentru muncă, pentru a face curăţenie şi pentru abuzuri sexuale din partea soţului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Mai mult, fata era adesea bătută şi maltrată, atât de viitorul ei soţ, cât şi de părinţii acestuia. Disperată, copila şi-a sunat în cele din urmă mama şi a implorat-o să o ia înapoi, însă cumpărătorii au spus că o eliberează numai în schimbul a 10.000 de euro.

Între timp, autorităţile spaniole au intervenit. Poliţia a arestat cinci persoane: părinţii, viitorii socri şi pe viitorul mire al fetei. Copila a fost preluată de serviciile sociale.