Fetiţa „uitată” în spital de familie, lecţie de viaţă. „A zis că va împărţi jucăriile cu fraţii ei, chiar dacă mami n-o mai vrea”

O fetiţă din Arad oferă cea mai emoţionantă lecţie de solidaritate umană. Uitată în spitale de aproape o jumătate de an de familia ei, după ce a supravieţuit miraculos incendiului care i-a ars casa, copila a câştigat inimă, după inimă.

RomaniaTV.net
20 nov. 2019, 12:13
Fetiţa „uitată” în spital de familie, lecţie de viaţă. „A zis că va împărţi jucăriile cu fraţii ei, chiar dacă mami n-o mai vrea”

Patul ei de spital e plin de jucării şi de cadouri, scrie a1.ro. Au fost oameni care au vrut chiar să o ia acasă şi să-i ofere o familie. După ce cazul a devenit public, Protecţia Copilului i-a găsit şi un asistent maternal care să o îngrijească.

O fetiţă de trei ani e cel mai vizitat pacient al Spitalului Judeţean din Arad. Copila a fost salvată de două ori. În luna iunie, a fost scoasă în viaţă din flăcările care i-au distrus casa, apoi a supravieţuit miraculos, deşi a ajuns la un spital din Capitală cu arsuri pe 60% din corp.

Citeşte şi Se repetă cazul Sorina. O fetiţă de 7 ani va fi luată cu executor judecătoresc de la familia unde se află în plasament

De câteva luni, fetiţa duce dorul mamei şi a celor patru fraţi pe care îi are. Cum familia ei n-o poate trata acasă, spitalul i-a devenit cămin. Aici, alţi părinţi o îngrijesc ca pe propriul copil. Impresionaţi de povestea ei, mulţi i-au adus haine şi jucării. Unii au vrut chiar să o ia acasă şi să-i ofere o familie.

Cum mama şi tatăl fetiţei nu sunt decăzuţi din drepturile părinteşti, dar nici nu-i pot oferi condiţii de trai care să nu-i agraveze starea de sănătate, singura soluţie e găsirea unui asistent maternal.

Între timp, familia a fost găsită, iar fetiţa va fi externată în curând. Solidaritatea din jurul ei poate fi un exemplu salvator. Sunt peste o mie de copii uitaţi de familii, în fiecare an, pe un pat de spital din România. În cele mai multe cazuri, lipsa afecţiunii le agravează starea de sănătate.