Fifor, despre dezvăluirile lui Dragnea: Toată această construcţie paralelă există, ea se manifestă

Vicepreşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Mihai Fifor, ministru al Apărării, consideră că declaraţiile făcute marţi seară de liderul PSD, Liviu Dragnea, despre implicarea serviciilor secrete în activitatea politică a PSD confirmă că "toată această construcţie paralelă există şi se manifestă".

RomaniaTV.net
14 mart. 2018, 20:10
Fifor, despre dezvăluirile lui Dragnea: Toată această construcţie paralelă există, ea se manifestă

Fifor a afirmat, într-o emisiune la Antena 3, că dezvăluirile lui Dragnea arată „modul brutal de imixtiune al instituţiilor statului paralel în viaţa unui partid politic şi în formarea unui guvern într-o ţară democratică”.

„Implicarea în viaţa unui partid politic, implicarea în modul în care se aşează o importantă instituţie care este Guvernul României, nu poate decât să ne ducă la gândul că, într-adevăr, toată această construcţie paralelă există, ea se manifestă şi nu se manifestă de puţini ani şi rolul acţiunilor acestor grupări, pentru că eu nu aş acuza instituţiile în sine, pentru că instituţiile în sine sunt instituţii de bună credinţă care în felul lor îşi fac datoria, dar există grupuri de oameni, grupuri de interese, care, iată, activează în sensul acesta şi cred că ce a devoalat aseară preşedintele Dragnea nu poate decât să ne îngrijoreze şi să susţină totodată toată această teorie pe care noi o expunem de luni în şir, atât în Parlament, cât şi pe toate canalele media”, a afirmat vicepreşedintele PSD, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Dragnea: În 2015, Gabriel Oprea mi-a zis că a vorbit cu „statul de drept”, care i-a transmis că Zgonea trebuie să fie numărul 1 în PSD

Mihai Fifor a precizat că, pe fondul acţiunilor statului paralel, există „instituţii ale statului care nu mai funcţionează la parametri optimi”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, marţi seară, că fostul preşedinte al UNPR, Gabriel Oprea, a purtat discuţii cu fostul director adjunct al Serviciului Român de Informaţii, Florian Coldea, despre modul de ocupare a funcţiilor de conducere în PSD. Dragnea a susţinut că i s-a transmis de la statul paralel, prin intermediul lui Oprea, că „Zgonea trebuie să fie numărul unu la partid” şi el numărul doi.

De asemenea, Dragnea a susţinut că fostul liderul al partidului, Victor Ponta, ar fi stabilit lista membrilor guvernul său împreună cu fostul director al Serviciului Român de Informaţii, George Maior.

Citeşte şi Ecaterina Andronescu, despre implicarea SRI în politică: N-am înţeles de ce Liviu Dragnea a spus abia acum