Fiica lui Bercea Mondial cere înlocuirea măsurii arestului la domiciliu

Izaura Anghel, fiica lui Sandu Anghel zis Bercea Mondial, a depus miercuri la Tribunalul Argeş o cerere de înlocuire a arestării la domiciliu, măsură dispusă de aceeaşi instanţă într-un dosar privind mituirea unui agent de la Penitenciarul Colibaşi.

01 oct. 2014, 17:54
Fiica lui Bercea Mondial cere înlocuirea măsurii arestului la domiciliu

Judecarea solicitării a fost programată pentru joi, conform informaţiilor publicate pe portalul instanţei de judecată din Argeş.

Completul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Piteşti a respins, pe 25 septembrie, contestaţiile formulate de Sandu şi Izaura Anghel, faţă de măsurile preventive dispuse de Tribunalul Argeş. În cazul Izaurei Anghel, apărarea solicitase înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar.

Tribunalul Argeş a dispus, pe 18 septembrie, luarea măsurii arestului la domiciliu în cazul Izaurei Anghel, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă şi dare de mită. Instanţa a admis, în acelaşi dosar, propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş privind arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a inculpatului Sandu Anghel, care deja execută o pedeapsă privativă de libertate în Penitenciarul Colibaşi.

Sandu Anghel şi Izaura Anghel sunt acuzaţi că au încercat să mituiască un agent de la Penitenciarul Colibaşi, pentru a introduce un telefon mobil în închisoare.

Sandu Anghel a fost condamnat definitiv de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la 8 ani şi 9 luni închisoare pentru tentativa de omor calificat, după ce în 2011 şi-a înjunghiat unul dintre nepoţi, pe Ionuţ Anghel, în urma unei altercaţii care a avut loc într-un bar din oraşul Drăgăneşti-Olt. El îşi execută pedeapsa în Penitenciarul Colibaşi.