MRU, sabotat de propriul partid. Mai multe filiale ale Forţei Civice trec la PMP

Mai multe organizaţii ale fostei Forţei Civice, din diverse judeţe ale ţării, aderă la Mişcarea Populară pentru că "refuză topirea în PDL, cu forţa, decisă de Mihai Răzvan Ungureanu pentru propriul interes politic", se arată într-un comunicat al PMP. 

RomaniaTV.net
29 iul. 2014, 12:53
MRU, sabotat de propriul partid. Mai multe filiale ale Forţei Civice trec la PMP

Organizaţii FC din Ialomiţa, Prahova, Suceava şi Mureş trec la PMP. „Cei care au crezut în Forţa Civică, proiectul politic al lui Mihai Răzvan Ungureanu, sunt dezamăgiţi de leadershipul slab care a dus la rezultatul de 2% din alegerile europarlamentare şi care, din neputinţa de a creşte acest proiect, a decis să-i pună cruce”, se arată în comunicatul PMP.

CITEŞTE ŞI Revoltă la Forţa Civică. O parte din filiala Sibiu nu este de acord cu fuziunea cu PDL

Potrivit conducerii PMP, Mihai Răzvan Ungureanu este „nu doar un simbol al oportunismului din politica românească, ci și un politician incapabil să conducă”.

Aflat la al doilea eșec ca „lider” după ce a pozat în vârf de lance al Alianței România Dreaptă (ARD) la alegerile din 2012, Mihai Răzvan Ungureanu nu este în stare să își convingă proprii colegi de partid de oportunitatea topirii în PDL.
Prin fiecare acțiune a sa, Mihai Răzvan Ungureanu dovedește că urmărește un interes strict personal, acela de a fi nominalizat de un partid drept candidat pentru alegerile prezidențiale”, se mai precizează în comunicatul PMP.

Ulterier, conducerea filialei Forţa Civică Mureş a dezminţit informaţiile PMP că a trecut la partidul condus de Elena Udrea.

În conformitate cu deciziile luate la nivel central, între conducerea Partidului Democrat Liberal şi cea a Forţei Civice şi în urma hotărârii Biroului Permanent Judeţean Mureş al Forţei Civice, toate structurile judeţene, municipale şi locale ale Filialei vor trece, începând cu data de 1 august 2014, în rândurile PDL – Organizaţia Mureş.

Nu a existat niciodată intenţia structurilor de conducere ale Forţei Civice Mureş de a se afilia unei alte formaţiuni politice, în afară de PDL„, se arată într-un comunicat de presă.