FINALA CHAMPIONS LEAGUE 2018, REAL MADRID – LIVERPOOL 3-1 şi spaniolii câştigă trofeul al treilea an la rând

Real Madrid a învins cu 3-1 Liverpool şi a câştigat pentru a 13-a oară Liga Campionilor, a treia oară consecutiv.

26 mai 2018, 06:59
FINALA CHAMPIONS LEAGUE 2018, REAL MADRID – LIVERPOOL 3-1 şi spaniolii câştigă trofeul al treilea an la rând

Formaţia Real Madrid a câştigat, sâmbătă, pentru a 13-a oară Liga Campionilor, a treia oară consecutiv, învingând în finala disputată la Kiev echipa Liverpool, scor 3-1. Zinedine Zidane este primul antrenor care obţine trei trofee europene consecutiv. Cristiano Ronaldo, primul fotbalist din istorie care câştigă de cinci ori LC.

FINALA CHAMPIONS LEAGUE 2018 LIVE text: 

Min. 84: REAL MADRID - LIVERPOOL 3-1, Karius face din nou o gafă monumentală şi Bale duce scorul la 3-1

Min. 70. Bara Mane, Liverpool aproape de egalare.

Min. 64: REAL MADRID - LIVERPOOL 2-1, gol nou-intratul Bale, din foarfeca, spectacol total în finală!

Min. 52: REAL MADRID - LIVERPOOL 1-1, gol MANE!

Min. 49: REAL MADRID - LIVERPOOL 1-0, GOL BENZEMA, gafa incredibilă a portarului.

Min. 47: BARA Real Madrid!!! Cea mai mare ocazie a meciului.

Min. 43: Ocazie Ronaldo, gol anulat pentru Benzema

Min. 30: Salah iese accidentat de pe teren.

 

Min. 15: Liverpool domină finala, fără a exista însă nicio ocazie mare de gol la vreo poartă.

FINALA CHAMPIONS LEAGUE 2018 LIVE VIDEO: UPDATE - Bale e rezervă

Real Madrid (4-3-1-2): Keylor Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Casemiro, Kroos - Isco - Benzema, C. Ronaldo.

Liverpool (4-3-3): Karius - Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson - Henderson, Milner, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mane.

 

FINALA CHAMPIONS LEAGUE 2018 LIVE VIDEO: UPDATE - Ameninţare cu bombă la metroul din Kiev, oraş în care va avea loc finala Ligii Campionilor/Alerta cu bombă a fost falsă; cele cinci staţii de metrou închise s-au redeschis

O alertă cu bombă a fost semnalată, sâmbătă, la metroul din Kiev, cu câteva ore înainte de desfăşurarea finalei Ligii Campionilor, găzduită de capitala Ucrainei, informează lequipe.fr. Ulterior, cele cinci staţii de metrou din Kiev care au fost evacuate şi închise după alerta cu bombă au fost redeschise, alerta fiind una falsă.Călătorii au fost evacuaţi din cinci staţii de metrou, care au fost închise. Cercetările sunt în curs.

Finala Ligii Campionilor, între Real Madrid şi FC Liverpool, va avea loc sâmbătă, de la ora 21.45, pe Stadionul Olimpic din Kiev.


FINALA CHAMPIONS LEAGUE 2018 LIVE VIDEO: REAL MADRID - LIVERPOOL ONLINE STREAMING PRO TV TELEKOM SPORT. A sosit momentul mult aşteptat de fanii fotbalului, finala Ligii Campionilor. Va fi ultimul meci disputat la tradiţionala ora 21:45, deoarece UEFA a decis ca din sezonul viitor să introducă programarea din Liga Europa şi în UCL. Astfel că vom avea meciuri care vor începe la 20:00, respectiv 22:00. Pentru Jurgen Klopp va fi a doua finală continentală din postura de antrenor al lui Liverpool, respectiv a doua finală de Liga Campionilor din carieră. Klopp a cedat prima oară pe Wembley în faţa lui Bayern, când o pregătea pe Dortmund, iar în primul sezon la Liverpool a pierdut finala Ligii Europa în faţa andaluzilor de la FC Sevilla. Zidane a reuşit performanţa istorică de a cuceri pentru doi ani la rând Liga Campionilor în noul format, astfel că în acest sezon va ataca al treilea trofeu consecutiv. Bayern Munchen e ultima echipă care a cucerit trofeul pentru trei ani la rând, în perioada 1974-1976, când competiţia purta denumirea de Cupa Campionilor Europeni.

Real Madrid şi Liverpool s-au mai întâlnit de cinci ori până în prezent, în cupele europene, finala Ligii Campionilor de la Kiev urmând să fie jocul cu numărul şase dintre cele două. Spaniolii s-au impus de trei ori, în timp ce "cormoranii" au la activ două victorii. Ultima confruntarea a avut loc în 2014, pe "Santiago Bernabeu", când Benzema a adus victoria echipei antrenate la momentul respectiv de Carlo Ancelotti, scrie prosport.ro.

Echipele probabile:

Real Madrid: K. Navas - D. Carvajal, S. Ramos, Varane, Marcelo - Casemiro - Kroos, Modric - L. Vazquez, Benzema, C. Ronaldo
Liverpool: Karius - Alexander-Arnold, Van Dijk, Lovren, Robertson - Milner, Henderson, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mane

 De fiecare dată când cele două s-au întâlnit, numai una a reuşit să puncteze. Pe limbajul pariorilor, niciodată nu s-a înregistrat un GG, cel puţin în cupele europene. La patru ani distanţă de la ultima confruntare directă, nu mai puţin de 17 jucători care făceau parte din loturile celor două echipe sunt în continuare legitimaţi la cei doi giganţi ai Europei. La Liverpool au rămas Dejan Lovren, Alberto Moreno, Jordan Henderson, Adam Lallana, Emre Can şi Simon Mignolet, ultimii doi fiind la un pas să plece la finalul acestui sezon. La Madrid au rămas până astăzi Keylor Navas, Dani Carvajal, Nacho Fernandez, Varane, Sergio Ramos, Marcelo, Kroos, Modric, Isco, Cristiano Ronaldo şi Karim Benzema.

Primul meci oficial dintre cele două a avut loc în 1981, la Paris, când Liverpool s-a impus cu 1-0 în finala Cupei Campionilor Europeni. Alan Kennedy a înscris în finalul partidei. A urmat duelul din optimile Ligii, din sezonul 2008/2009. "Cormoranii" au triumfat cu 1-0 la Madrid, într-un meci decis de israelianul Yossi Benayoun. Returul a fost de coşmar pentru deţinătoarea trofeului, care a fost demantelată pe Anfield. Fernando Torres, Andrea Dossena şi Steven Gerrard cu o dublă au punctat în faţa lui Iker Casillas, pentru un categoric 4-0.

În 2014, cele două au fost repartizate în Grupa B a Ligii Campionilor, alături de FC Basel şi Ludogoreţ Razgrad. A fost o revanşă a "vikingilor", care au învins cu 3-0, toate golurile fiind marcate în prima repriză. Cristiano Ronaldo şi Benzema cu o dublă au redus la tăcere publicul englez. Liverpool a avut o prestaţie mult mai solidă în retur, dar Benzema a fost din nou decisiv pentru echipa "blanco".

În fazele eliminatorii, Real şi Liverpool au trecut de PSG, Juventus şi Bayern Munchen, respectiv de FC Porto, Manchester City şi AS Roma.

Finala dintre Real Madrid şi Liverpool va avea loc pe 26 mai, la Kiev.

Finala Ligii Campionilor: Real Madrid luptă pentru al 13-lea trofeu, Liverpool pentru al şaselea

Real Madrid şi Liverpool luptă, sâmbătă, de la ora 21.45, la Kiev, pentru trofeul Ligii Campionilor. Real Madrid ar putea câştiga Liga Campionilor pentru a 13-a oară în istoria sa, a treia oară consecutiv, în timp ce Liverpool, se află în faţa celui de-al şaselea titlu în principala competiţie europeană. "Cormoranii" au câştigat ultimul trofeu în 2005.

La meciul de la Kiev, echipa gazdă este considerată Real Madrid.

Liverpool a câştigat grupa E a competiţiei, în optimi a trecut de FC Porto, în sferturi de Manchester City, iar în semifinale de AS Roma.

Real Madrid s-a clasat pe locul doi în grupa H, în optimi a trecut de Paris Saint-Germain, în sferturi de Juventus Torino, iar în semifinale de Bayern Munchen.

Zinedine Zidane ar putea deveni primul antrenor care câştigă trei trofee europene consecutiv.

Niciun component al echipei Liverpool nu a mai jucat în finala Ligii Campionilor.

În finalele anterioare, 18 din 24 echipe care au marcat primele au reuşit să câştige trofeul.

Cristiano Ronaldo ar putea deveni primul fotbalist din istorie care câştigă de cinci ori Liga Campionilor.

Câştigătoarea meciului de sâmbătă va fi premiată pe teren şi va juca pentru Supercupa Europei la 14 august, contra formaţiei Atletico Madrid, deţinătoarea Ligii Europa.

Echipe probabile:

Real Madrid: Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Casemiro, Kroos, Modrici, Isco - Ronaldo, Benzema. Antrenor: Zinedine Zidane

Liverpool: Karius - Alexander-Arnold, Van Dijk, Lovren, Robertson - Henderson, Milner, Wijnaldum - Mane, Firmino, Salah. Antrenor: Jurgen Klopp

Meciul va fi arbitrat de sârbul Milorad Mazici, ajutat de Milovan Ristić şi Dalibor Djurdjević.

Rezervă va fi francezul Clement Turpin, iar asistenţi adiţionaşi Nenad Djokić şi Danilo Grujić.

Capacitatea stadionului Olimpic din Kiev este de 63.000 de locuri.

Înaintea partidei va susţinte un recital artista britanică Dua Lipa.

Ambasadorul finalei de la Kiev este fostul internaţional ucrainean Andrei Şevcenko.

Meciul de sâmbătă, de la ora 21.45, va fi transmis de Pro TV şi Telekom Sport.

viewscnt


FINALA CHAMPIONS LEAGUE 2018 LIVE VIDEO: REAL MADRID - LIVERPOOL ONLINE STREAMING PRO TV TELEKOM SPORT. Clubul Real Madrid a refuzat două oferte importante pentru Marco Asensio, una dintre ele fiind de 150 de milioane de euro, a declarat agentul fotbalistului, Horacio Gaggioli, pentru Cadena Ser.

“Vă imaginaţi că aceste oferte erau din Anglia, pentru că acest campionat poate plăti astfel de sume”, a spus Gaggioli.

Marco Asensio este legitimat la Real Madrid din noiembrie 2014. În septembrie 2017, fotbalistul şi-a prelungit contractul, înţelegerea fiind valabilă până în 2023, cu o clauză de 700 de milioane de euro.

FINALA CHAMPIONS LEAGUE 2018 LIVE VIDEO: REAL MADRID - LIVERPOOL ONLINE STREAMING PRO TV TELEKOM SPORT. Zinedine Zidane, antrenorul "albilor", este gata de marea finală Champions League, a treia în tot atâtea sezoane ca antrenor la Real Madrid. "Avem şi întotdeauna vom avea acelaşi entuziasm, aceeaşi determinare şi aceeaşi dorinţă. Nimeni nu ne poate spune că avem mai puţină foame de succes faţă de alţii", a spus ZZ înainte de finala Real Madrid - Liverpool.

Real Madrid va bifa a 16-a finală din istorie şi a treia consecutivă (12 trofee), în timp ce Liverpool e la al 8-lea ultim act din Liga Campionilor (cinci trofee). Partida se va disputa pe Stadionul Olimpic din Kiev, arenă cu o capacitate de 63.000 de locuri, iar fanii celor două grupări anunţă un spectacol total în tribune. 17.000 de bilete vor avea galeriile lui Real Madrid şi Liverpool la finala Champions League, transmisă în România de Telekom Sport şi Pro TV. Cel mai ieftin bilet pentru finala Real Madrid - Liverpool a costat 70 de euro, în timp ce tichetul cel mai scump s-a vândut cu 450 de euro.

 

FINALA CHAMPIONS LEAGUE 2018 LIVE VIDEO: REAL MADRID - LIVERPOOL ONLINE STREAMING PRO TV TELEKOM SPORTVSalah şi Mane vor ţine post şi în ziua finalei Ligii Campionilor

Egipteanul Mohamed Salah şi senegalezul Sadio Mane, musulmani din lotul echipei Liverpool, vor ţine post şi în ziua finalei Ligii Campionilor, sâmbătă, când formaţia lor va întâlni Real Madrid, la Kiev, relatează presa internaţională.

Musulmanii sunt de câteva zile în luna Ramazanului, perioadă în care credincioşii ţin post. Cei care ţin post nu au voie să mănânce şi să bea apă de la răsăritul la apusul soarelui.

Potrivit dailysabah.com, cei doi se vor putea hidrata şi vor putea mânca abia cu aproximativ jumătate de oră înainte de startul finalei LC.

 

FINALA CHAMPIONS LEAGUE 2018: REAL MADRID - LIVERPOOL Analiza lui Gică Hagi înainte de finala Ligii Campionilor: "Acest aspect va decide meciul"

Gheorghe Hagi, tehnicianul Viitorului, a prefațat finala Ligii Campionilordintre Real Madrid și Liverpool și a analizat șansele "cormoranilor" de a cuceri trofeul suprem.

"Ce poate face Liverpool? Au o dorință extraordinară, o putere pe care au căpătat-o meci de meci, o încredere totală că pot câștiga. Au mai puțină experiență față de cei de la Madrid, dar, fiind un singur meci, pot să elimine această diferență de experiență dacă nu se fac greșeli foarte mari", crede Hagi.

Jurgen Klopp are 5 finale consecutive pierdute ca antrenor, dar Hagi e de părere că seria va lua sfârșit mâine. 

"Asta nu e bine, dar trebuie să se termine și seria asta. Un aspect e important în șansele lui Liverpool de a câștiga finala: să marcheze prima. Dacă Real marchează prima, eu zic că o să câștige finala", a declarat Hagi, la TV Telekom Sport.

FINALELE PIERDUTE DE KLOPP:

  • 2013 Liga Campionilor – Borussia Dortmund Bayern 1-2
  • 2014 Cupa Germaniei – Borussia Dortmund - Bayern 0-2 d.p.
  • 2015 Cupa Germaniei – Borussia Dortmund -Wolfsburg 1-3
  • 2016 Cupa Ligii Angliei – Liverpool - Manchester City 1-1, 1-3 d.p.
  • 2016 Europa League – Liverpool - Sevilla 1-3

Real Madrid e mai motivată ca niciodată să câştige o nouă Ligă a Campionilor, sâmbătă, la Kiev, în faţa lui Liverpool, a asigurat Zinedine Zidane. "Galaticii" au nu mai puţin de 12 trofee şi ţintesc a treia Ligă la rând.

''Nimeni nu poate spune că ne este mai puţin foame de succes. Nu pot vorbi pentru adversarii noştri, însă pot insista pe faptul că noi vom avea întotdeauna aceeaşi motivaţie. Suntem Madrid şi, în ciuda a ceea ce am câştigat deja, dorim mereu mai mult şi vom da totul pentru a fi cei mai buni'', a declarat "Zizou".

Real Madrid, la fel de motivată ca Liverpool înaintea finalei Ligii Campionilor: "Aceeaşi foame de succes"

 

Liverpool se află pentru prima dată în finală din 2007 încoace (1-2 cu AC Milan, la Atena).

Zidane a disputat trei finale de Liga Campionilor ca jucător (o victorie, două înfrângeri), înainte de a câştiga trofeul de două ori ca antrenor.

''Am trăit 18 ani ca jucător în vestiare, cu numeroşi antrenori, cu mulţi jucători cu un ego la fel ca al meu. Cunosc vestiarul şi starea de spirit a unui jucător, un lucru foarte important pentru mine, dar nu singurul. Nu sunt cel mai bun tehnician, dar am alte calităţi, pasiune, motivaţie, şi astea valorează chiar mai mult'', a mai spus francezul.

Zinedine Zidane are aşteptări mari de la cvintuplul câştigător al "Balonului de Aur", Cristiano Ronaldo.

''El joacă foarte bine, a marcat multe goluri în ultimul timp. În plus, a fost foarte constant'', a precizat antrenorul francez.

FINALA CHAMPIONS LEAGUE 2018. Klopp: Suntem aici pentru că suntem Liverpool

Tehnicianul Jurgen Klopp nu consideră o surpriză faptul că echipa sa Liverpool a ajuns în finala Ligii Campionilor, fiind de părere că gruparea engleză a realizat şi poate realiza în continuare lucruri măreţe.

"Nimeni nu se aştepta ca noi să fim aici, dar suntem pentru că suntem Liverpool. Acest club are în ADN-ul său ceea ce poate duce la lucruri măreţe. Sunt destul de sigur că în secundele dinaintea meciului Real Madrid va fi mai încrezătoarea decât noi, dar meciul nu se termină în acele secunde, doar începe. Sunt fericit să fiu aici, cu acest grup de jucători. Ei au luptat încredibil de greu ca să fie aici. Merită şi sunt mândru cu adevărat", a declarat Klopp, potrivit BBC.

Klopp este în funcţie de la Liverpool de mai mult timp faţă de Zinedine Zidane la Real Madrid. Francezul a câştigat un titlu în Spania şi două trofee ale Ligii Campionilor de când a preluat formaţia madrilenă, în ianuarie 2016. Numit în funcţie cu trei luni mai devreme, germanul este în căutarea unui trofeu important cu Liverpool.

"Eu sunt mai de mult trimp la Liverpool decât e el la Madrid şi Real poate câştiga al trilea trofeu al Ligii Campionilor la rând. I-am văzut echipa jucând de numeroase ori şi este un fotbal fantastic. Zidane a fost un luptător toată viaţa", a spus germanul.

FINALA CHAMPIONS LEAGUE 2018. Zinedine Zidane: Nu suntem favorţi, nici noi, nici Liverpool

Antrenorul echipei Real Madrid, Zinedine Zidane, spune că nici echipa sa, nici Liverpool nu porneşte ca favorită în finala Ligii Campionilor.

"Nu suntem favoriţi. Nici noi, nici Liverpool. Este 50-50, ca în toate finalele. Nu vă faceţi griji, nici în vestiar nu ne considerăm favoriţi", a declarat Zidane, potrivit lequipe.fr.

El îşi doreşte un al trilea trofeu conscutiv al Ligii Campionilor, pentru a încununa munca depusă de el şi de jucătorii săi.

"Ar fi frumos (n.r. - să câştige un al treilea trofeu al Ligii Campionilor). Este pasiunea mea, iubesc competiţia. Dar în spatele tuturor acestora, este multă muncă. Nu numai a mea, ci şi a ajucătorilor mei. Când îţi place ceea ce faci, când munceşti şi când eşti Real Madrid, poţi reuşi ceea ce am reuşin noi acum. Eu consider toate acestea ca fiind normale, pentru că trebuie să le consideri ca normale", a spus Zidane.

Real Madrid şi Liverpool luptă, sâmbătă, de la ora 21.45, la Kiev, pentru trofeul Ligii Campionilor. Real Madrid ar putea câştiga Liga Campionilor pentru a 13-a oară în istoria sa, a treia oară consecutiv, în timp ce Liverpool, se află în faţa celui de-al şaselea titlu în principala competiţie europeană. “Cormoranii” au câştigat ultimul trofeu în 2005.

Real Madrid - Liverpool

Real Madrid – Liverpool

La meciul de la Kiev, echipa gazdă este considerată Real MadridLiverpool a câştigat grupa E a competiţiei, în optimi a trecut de FC Porto, în sferturi de Manchester City, iar în semifinale de AS Roma.

Real Madrid s-a clasat pe locul doi în grupa H, în optimi a trecut de Paris Saint-Germain, în sferturi de Juventus Torino, iar în semifinale de Bayern Munchen.

Zinedine Zidane ar putea deveni primul antrenor care câştigă trei trofee europene consecutiv. Niciun component al echipei Liverpool nu a mai jucat în finala Ligii Campionilor.

În finalele anterioare, 18 din 24 echipe care au marcat primele au reuşit să câştige trofeul. Cristiano Ronaldo ar putea deveni primul fotbalist din istorie care câştigă de cinci ori Liga Campionilor. Câştigătoarea meciului de sâmbătă va fi premiată pe teren şi va juca pentru Supercupa Europei la 14 august, contra formaţiei Atletico Madrid, deţinătoarea Ligii Europa.

Echipe probabile:

Real Madrid: Navas – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Casemiro, Kroos, Modrici, Isco – Ronaldo, Benzema. Antrenor: Zinedine Zidane

Liverpool: Karius – Alexander-Arnold, Van Dijk, Lovren, Robertson – Henderson, Milner, Wijnaldum – Mane, Firmino, Salah. Antrenor: Jurgen Klopp

Întrebat care sunt asemănările între el şi Jurgen Klopp, Zidane a răspuns: "Ca jucător?, Ah, ca antrenor... Pentru că şi el a jucat. Bine, eram un pic mai bun, dar nici el nu a fost rău. Am mult respect pentru acest domn. El are multă experienţă în fotbal. Nu pot să vă spun la ce ne asemănăm. Fiecare antrenor e diferit."

Meciul dintre Real Madrid – Liverpool va fi transmis de Pro TV şi Telekom Sport si video live stream aici sau aici.Meciul dintre Real Madrid – Liverpool va fi transmis de Pro TV şi Telekom Sport si video live stream aici sau aici.

Formaţia Real Madrid a câştigat, sâmbătă, pentru a 13-a oară Liga Campionilor, a treia oară consecutiv, învingând în finala disputată la Kiev echipa Liverpool, scor 3-1. Zinedine Zidane este primul antrenor care obţine trei trofee europene consecutiv. Cristiano Ronaldo, primul fotbalist din istorie care câştigă de cinci ori LC.

FINALA CHAMPIONS LEAGUE 2018 LIVE text: 

Min. 84: REAL MADRID – LIVERPOOL 3-1, Karius face din nou o gafă monumentală şi Bale duce scorul la 3-1

Min. 70. Bara Mane, Liverpool aproape de egalare.

Min. 64: REAL MADRID – LIVERPOOL 2-1, gol nou-intratul Bale, din foarfeca, spectacol total în finală!

Min. 52: REAL MADRID – LIVERPOOL 1-1, gol MANE!

Min. 49: REAL MADRID – LIVERPOOL 1-0, GOL BENZEMA, gafa incredibilă a portarului.

Min. 47: BARA Real Madrid!!! Cea mai mare ocazie a meciului.

Min. 43: Ocazie Ronaldo, gol anulat pentru Benzema

Min. 30: Salah iese accidentat de pe teren.

 

Min. 15: Liverpool domină finala, fără a exista însă nicio ocazie mare de gol la vreo poartă.

FINALA CHAMPIONS LEAGUE 2018 LIVE VIDEO: UPDATE – Bale e rezervă

Real Madrid (4-3-1-2): Keylor Navas – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos – Isco – Benzema, C. Ronaldo.

Liverpool (4-3-3): Karius – Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Henderson, Milner, Wijnaldum – Salah, Firmino, Mane.

 

FINALA CHAMPIONS LEAGUE 2018 LIVE VIDEO: UPDATE – Ameninţare cu bombă la metroul din Kiev, oraş în care va avea loc finala Ligii Campionilor/Alerta cu bombă a fost falsă; cele cinci staţii de metrou închise s-au redeschis

O alertă cu bombă a fost semnalată, sâmbătă, la metroul din Kiev, cu câteva ore înainte de desfăşurarea finalei Ligii Campionilor, găzduită de capitala Ucrainei, informează lequipe.fr. Ulterior, cele cinci staţii de metrou din Kiev care au fost evacuate şi închise după alerta cu bombă au fost redeschise, alerta fiind una falsă.Călătorii au fost evacuaţi din cinci staţii de metrou, care au fost închise. Cercetările sunt în curs.

Finala Ligii Campionilor, între Real Madrid şi FC Liverpool, va avea loc sâmbătă, de la ora 21.45, pe Stadionul Olimpic din Kiev.


FINALA CHAMPIONS LEAGUE 2018 LIVE VIDEO: REAL MADRID – LIVERPOOL ONLINE STREAMING PRO TV TELEKOM SPORT. A sosit momentul mult aşteptat de fanii fotbalului, finala Ligii Campionilor. Va fi ultimul meci disputat la tradiţionala ora 21:45, deoarece UEFA a decis ca din sezonul viitor să introducă programarea din Liga Europa şi în UCL. Astfel că vom avea meciuri care vor începe la 20:00, respectiv 22:00. Pentru Jurgen Klopp va fi a doua finală continentală din postura de antrenor al lui Liverpool, respectiv a doua finală de Liga Campionilor din carieră. Klopp a cedat prima oară pe Wembley în faţa lui Bayern, când o pregătea pe Dortmund, iar în primul sezon la Liverpool a pierdut finala Ligii Europa în faţa andaluzilor de la FC Sevilla. Zidane a reuşit performanţa istorică de a cuceri pentru doi ani la rând Liga Campionilor în noul format, astfel că în acest sezon va ataca al treilea trofeu consecutiv. Bayern Munchen e ultima echipă care a cucerit trofeul pentru trei ani la rând, în perioada 1974-1976, când competiţia purta denumirea de Cupa Campionilor Europeni.

Real Madrid şi Liverpool s-au mai întâlnit de cinci ori până în prezent, în cupele europene, finala Ligii Campionilor de la Kiev urmând să fie jocul cu numărul şase dintre cele două. Spaniolii s-au impus de trei ori, în timp ce „cormoranii” au la activ două victorii. Ultima confruntarea a avut loc în 2014, pe „Santiago Bernabeu”, când Benzema a adus victoria echipei antrenate la momentul respectiv de Carlo Ancelotti, scrie prosport.ro.

Echipele probabile:

Real Madrid: K. Navas – D. Carvajal, S. Ramos, Varane, Marcelo – Casemiro – Kroos, Modric – L. Vazquez, Benzema, C. Ronaldo
Liverpool: Karius – Alexander-Arnold, Van Dijk, Lovren, Robertson – Milner, Henderson, Wijnaldum – Salah, Firmino, Mane

 De fiecare dată când cele două s-au întâlnit, numai una a reuşit să puncteze. Pe limbajul pariorilor, niciodată nu s-a înregistrat un GG, cel puţin în cupele europene. La patru ani distanţă de la ultima confruntare directă, nu mai puţin de 17 jucători care făceau parte din loturile celor două echipe sunt în continuare legitimaţi la cei doi giganţi ai Europei. La Liverpool au rămas Dejan Lovren, Alberto Moreno, Jordan Henderson, Adam Lallana, Emre Can şi Simon Mignolet, ultimii doi fiind la un pas să plece la finalul acestui sezon. La Madrid au rămas până astăzi Keylor Navas, Dani Carvajal, Nacho Fernandez, Varane, Sergio Ramos, Marcelo, Kroos, Modric, Isco, Cristiano Ronaldo şi Karim Benzema.

Primul meci oficial dintre cele două a avut loc în 1981, la Paris, când Liverpool s-a impus cu 1-0 în finala Cupei Campionilor Europeni. Alan Kennedy a înscris în finalul partidei. A urmat duelul din optimile Ligii, din sezonul 2008/2009. „Cormoranii” au triumfat cu 1-0 la Madrid, într-un meci decis de israelianul Yossi Benayoun. Returul a fost de coşmar pentru deţinătoarea trofeului, care a fost demantelată pe Anfield. Fernando Torres, Andrea Dossena şi Steven Gerrard cu o dublă au punctat în faţa lui Iker Casillas, pentru un categoric 4-0.

În 2014, cele două au fost repartizate în Grupa B a Ligii Campionilor, alături de FC Basel şi Ludogoreţ Razgrad. A fost o revanşă a „vikingilor”, care au învins cu 3-0, toate golurile fiind marcate în prima repriză. Cristiano Ronaldo şi Benzema cu o dublă au redus la tăcere publicul englez. Liverpool a avut o prestaţie mult mai solidă în retur, dar Benzema a fost din nou decisiv pentru echipa „blanco”.

În fazele eliminatorii, Real şi Liverpool au trecut de PSG, Juventus şi Bayern Munchen, respectiv de FC Porto, Manchester City şi AS Roma.

Finala dintre Real Madrid şi Liverpool va avea loc pe 26 mai, la Kiev.

Finala Ligii Campionilor: Real Madrid luptă pentru al 13-lea trofeu, Liverpool pentru al şaselea

Real Madrid şi Liverpool luptă, sâmbătă, de la ora 21.45, la Kiev, pentru trofeul Ligii Campionilor. Real Madrid ar putea câştiga Liga Campionilor pentru a 13-a oară în istoria sa, a treia oară consecutiv, în timp ce Liverpool, se află în faţa celui de-al şaselea titlu în principala competiţie europeană. „Cormoranii” au câştigat ultimul trofeu în 2005.

La meciul de la Kiev, echipa gazdă este considerată Real Madrid.

Liverpool a câştigat grupa E a competiţiei, în optimi a trecut de FC Porto, în sferturi de Manchester City, iar în semifinale de AS Roma.

Real Madrid s-a clasat pe locul doi în grupa H, în optimi a trecut de Paris Saint-Germain, în sferturi de Juventus Torino, iar în semifinale de Bayern Munchen.

Zinedine Zidane ar putea deveni primul antrenor care câştigă trei trofee europene consecutiv.

Niciun component al echipei Liverpool nu a mai jucat în finala Ligii Campionilor.

În finalele anterioare, 18 din 24 echipe care au marcat primele au reuşit să câştige trofeul.

Cristiano Ronaldo ar putea deveni primul fotbalist din istorie care câştigă de cinci ori Liga Campionilor.

Câştigătoarea meciului de sâmbătă va fi premiată pe teren şi va juca pentru Supercupa Europei la 14 august, contra formaţiei Atletico Madrid, deţinătoarea Ligii Europa.

Echipe probabile:

Real Madrid: Navas – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Casemiro, Kroos, Modrici, Isco – Ronaldo, Benzema. Antrenor: Zinedine Zidane

Liverpool: Karius – Alexander-Arnold, Van Dijk, Lovren, Robertson – Henderson, Milner, Wijnaldum – Mane, Firmino, Salah. Antrenor: Jurgen Klopp

Meciul va fi arbitrat de sârbul Milorad Mazici, ajutat de Milovan Ristić şi Dalibor Djurdjević.

Rezervă va fi francezul Clement Turpin, iar asistenţi adiţionaşi Nenad Djokić şi Danilo Grujić.

Capacitatea stadionului Olimpic din Kiev este de 63.000 de locuri.

Înaintea partidei va susţinte un recital artista britanică Dua Lipa.

Ambasadorul finalei de la Kiev este fostul internaţional ucrainean Andrei Şevcenko.

Meciul de sâmbătă, de la ora 21.45, va fi transmis de Pro TV şi Telekom Sport.

viewscnt


FINALA CHAMPIONS LEAGUE 2018 LIVE VIDEO: REAL MADRID – LIVERPOOL ONLINE STREAMING PRO TV TELEKOM SPORT. Clubul Real Madrid a refuzat două oferte importante pentru Marco Asensio, una dintre ele fiind de 150 de milioane de euro, a declarat agentul fotbalistului, Horacio Gaggioli, pentru Cadena Ser.

“Vă imaginaţi că aceste oferte erau din Anglia, pentru că acest campionat poate plăti astfel de sume”, a spus Gaggioli.

Marco Asensio este legitimat la Real Madrid din noiembrie 2014. În septembrie 2017, fotbalistul şi-a prelungit contractul, înţelegerea fiind valabilă până în 2023, cu o clauză de 700 de milioane de euro.

FINALA CHAMPIONS LEAGUE 2018 LIVE VIDEO: REAL MADRID – LIVERPOOL ONLINE STREAMING PRO TV TELEKOM SPORT. Zinedine Zidane, antrenorul „albilor”, este gata de marea finală Champions League, a treia în tot atâtea sezoane ca antrenor la Real Madrid. „Avem şi întotdeauna vom avea acelaşi entuziasm, aceeaşi determinare şi aceeaşi dorinţă. Nimeni nu ne poate spune că avem mai puţină foame de succes faţă de alţii”, a spus ZZ înainte de finala Real Madrid – Liverpool.

Real Madrid va bifa a 16-a finală din istorie şi a treia consecutivă (12 trofee), în timp ce Liverpool e la al 8-lea ultim act din Liga Campionilor (cinci trofee). Partida se va disputa pe Stadionul Olimpic din Kiev, arenă cu o capacitate de 63.000 de locuri, iar fanii celor două grupări anunţă un spectacol total în tribune. 17.000 de bilete vor avea galeriile lui Real Madrid şi Liverpool la finala Champions League, transmisă în România de Telekom Sport şi Pro TV. Cel mai ieftin bilet pentru finala Real Madrid – Liverpool a costat 70 de euro, în timp ce tichetul cel mai scump s-a vândut cu 450 de euro.

 

FINALA CHAMPIONS LEAGUE 2018 LIVE VIDEO: REAL MADRID – LIVERPOOL ONLINE STREAMING PRO TV TELEKOM SPORTVSalah şi Mane vor ţine post şi în ziua finalei Ligii Campionilor

Egipteanul Mohamed Salah şi senegalezul Sadio Mane, musulmani din lotul echipei Liverpool, vor ţine post şi în ziua finalei Ligii Campionilor, sâmbătă, când formaţia lor va întâlni Real Madrid, la Kiev, relatează presa internaţională.

Musulmanii sunt de câteva zile în luna Ramazanului, perioadă în care credincioşii ţin post. Cei care ţin post nu au voie să mănânce şi să bea apă de la răsăritul la apusul soarelui.

Potrivit dailysabah.com, cei doi se vor putea hidrata şi vor putea mânca abia cu aproximativ jumătate de oră înainte de startul finalei LC.

 

FINALA CHAMPIONS LEAGUE 2018: REAL MADRID – LIVERPOOL Analiza lui Gică Hagi înainte de finala Ligii Campionilor: „Acest aspect va decide meciul”

Gheorghe Hagi, tehnicianul Viitorului, a prefațat finala Ligii Campionilordintre Real Madrid și Liverpool și a analizat șansele „cormoranilor” de a cuceri trofeul suprem.

„Ce poate face Liverpool? Au o dorință extraordinară, o putere pe care au căpătat-o meci de meci, o încredere totală că pot câștiga. Au mai puțină experiență față de cei de la Madrid, dar, fiind un singur meci, pot să elimine această diferență de experiență dacă nu se fac greșeli foarte mari”, crede Hagi.

Jurgen Klopp are 5 finale consecutive pierdute ca antrenor, dar Hagi e de părere că seria va lua sfârșit mâine. 

„Asta nu e bine, dar trebuie să se termine și seria asta. Un aspect e important în șansele lui Liverpool de a câștiga finala: să marcheze prima. Dacă Real marchează prima, eu zic că o să câștige finala”, a declarat Hagi, la TV Telekom Sport.

FINALELE PIERDUTE DE KLOPP:

  • 2013 Liga Campionilor – Borussia Dortmund Bayern 1-2
  • 2014 Cupa Germaniei – Borussia Dortmund – Bayern 0-2 d.p.
  • 2015 Cupa Germaniei – Borussia Dortmund -Wolfsburg 1-3
  • 2016 Cupa Ligii Angliei – Liverpool – Manchester City 1-1, 1-3 d.p.
  • 2016 Europa League – Liverpool – Sevilla 1-3

Real Madrid e mai motivată ca niciodată să câştige o nouă Ligă a Campionilor, sâmbătă, la Kiev, în faţa lui Liverpool, a asigurat Zinedine Zidane. „Galaticii” au nu mai puţin de 12 trofee şi ţintesc a treia Ligă la rând.

”Nimeni nu poate spune că ne este mai puţin foame de succes. Nu pot vorbi pentru adversarii noştri, însă pot insista pe faptul că noi vom avea întotdeauna aceeaşi motivaţie. Suntem Madrid şi, în ciuda a ceea ce am câştigat deja, dorim mereu mai mult şi vom da totul pentru a fi cei mai buni”, a declarat „Zizou”.

Real Madrid, la fel de motivată ca Liverpool înaintea finalei Ligii Campionilor: „Aceeaşi foame de succes”

 

Liverpool se află pentru prima dată în finală din 2007 încoace (1-2 cu AC Milan, la Atena).

Zidane a disputat trei finale de Liga Campionilor ca jucător (o victorie, două înfrângeri), înainte de a câştiga trofeul de două ori ca antrenor.

”Am trăit 18 ani ca jucător în vestiare, cu numeroşi antrenori, cu mulţi jucători cu un ego la fel ca al meu. Cunosc vestiarul şi starea de spirit a unui jucător, un lucru foarte important pentru mine, dar nu singurul. Nu sunt cel mai bun tehnician, dar am alte calităţi, pasiune, motivaţie, şi astea valorează chiar mai mult”, a mai spus francezul.

Zinedine Zidane are aşteptări mari de la cvintuplul câştigător al „Balonului de Aur”, Cristiano Ronaldo.

”El joacă foarte bine, a marcat multe goluri în ultimul timp. În plus, a fost foarte constant”, a precizat antrenorul francez.

FINALA CHAMPIONS LEAGUE 2018. Klopp: Suntem aici pentru că suntem Liverpool

Tehnicianul Jurgen Klopp nu consideră o surpriză faptul că echipa sa Liverpool a ajuns în finala Ligii Campionilor, fiind de părere că gruparea engleză a realizat şi poate realiza în continuare lucruri măreţe.

„Nimeni nu se aştepta ca noi să fim aici, dar suntem pentru că suntem Liverpool. Acest club are în ADN-ul său ceea ce poate duce la lucruri măreţe. Sunt destul de sigur că în secundele dinaintea meciului Real Madrid va fi mai încrezătoarea decât noi, dar meciul nu se termină în acele secunde, doar începe. Sunt fericit să fiu aici, cu acest grup de jucători. Ei au luptat încredibil de greu ca să fie aici. Merită şi sunt mândru cu adevărat”, a declarat Klopp, potrivit BBC.

Klopp este în funcţie de la Liverpool de mai mult timp faţă de Zinedine Zidane la Real Madrid. Francezul a câştigat un titlu în Spania şi două trofee ale Ligii Campionilor de când a preluat formaţia madrilenă, în ianuarie 2016. Numit în funcţie cu trei luni mai devreme, germanul este în căutarea unui trofeu important cu Liverpool.

„Eu sunt mai de mult trimp la Liverpool decât e el la Madrid şi Real poate câştiga al trilea trofeu al Ligii Campionilor la rând. I-am văzut echipa jucând de numeroase ori şi este un fotbal fantastic. Zidane a fost un luptător toată viaţa”, a spus germanul.

FINALA CHAMPIONS LEAGUE 2018. Zinedine Zidane: Nu suntem favorţi, nici noi, nici Liverpool

Antrenorul echipei Real Madrid, Zinedine Zidane, spune că nici echipa sa, nici Liverpool nu porneşte ca favorită în finala Ligii Campionilor.

„Nu suntem favoriţi. Nici noi, nici Liverpool. Este 50-50, ca în toate finalele. Nu vă faceţi griji, nici în vestiar nu ne considerăm favoriţi”, a declarat Zidane, potrivit lequipe.fr.

El îşi doreşte un al trilea trofeu conscutiv al Ligii Campionilor, pentru a încununa munca depusă de el şi de jucătorii săi.

„Ar fi frumos (n.r. – să câştige un al treilea trofeu al Ligii Campionilor). Este pasiunea mea, iubesc competiţia. Dar în spatele tuturor acestora, este multă muncă. Nu numai a mea, ci şi a ajucătorilor mei. Când îţi place ceea ce faci, când munceşti şi când eşti Real Madrid, poţi reuşi ceea ce am reuşin noi acum. Eu consider toate acestea ca fiind normale, pentru că trebuie să le consideri ca normale”, a spus Zidane.

Real Madrid şi Liverpool luptă, sâmbătă, de la ora 21.45, la Kiev, pentru trofeul Ligii Campionilor. Real Madrid ar putea câştiga Liga Campionilor pentru a 13-a oară în istoria sa, a treia oară consecutiv, în timp ce Liverpool, se află în faţa celui de-al şaselea titlu în principala competiţie europeană. “Cormoranii” au câştigat ultimul trofeu în 2005.

Real Madrid - Liverpool

Real Madrid – Liverpool

La meciul de la Kiev, echipa gazdă este considerată Real MadridLiverpool a câştigat grupa E a competiţiei, în optimi a trecut de FC Porto, în sferturi de Manchester City, iar în semifinale de AS Roma.

Real Madrid s-a clasat pe locul doi în grupa H, în optimi a trecut de Paris Saint-Germain, în sferturi de Juventus Torino, iar în semifinale de Bayern Munchen.

Zinedine Zidane ar putea deveni primul antrenor care câştigă trei trofee europene consecutiv. Niciun component al echipei Liverpool nu a mai jucat în finala Ligii Campionilor.

În finalele anterioare, 18 din 24 echipe care au marcat primele au reuşit să câştige trofeul. Cristiano Ronaldo ar putea deveni primul fotbalist din istorie care câştigă de cinci ori Liga Campionilor. Câştigătoarea meciului de sâmbătă va fi premiată pe teren şi va juca pentru Supercupa Europei la 14 august, contra formaţiei Atletico Madrid, deţinătoarea Ligii Europa.

Echipe probabile:

Real Madrid: Navas – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Casemiro, Kroos, Modrici, Isco – Ronaldo, Benzema. Antrenor: Zinedine Zidane

Liverpool: Karius – Alexander-Arnold, Van Dijk, Lovren, Robertson – Henderson, Milner, Wijnaldum – Mane, Firmino, Salah. Antrenor: Jurgen Klopp

Întrebat care sunt asemănările între el şi Jurgen Klopp, Zidane a răspuns: „Ca jucător?, Ah, ca antrenor… Pentru că şi el a jucat. Bine, eram un pic mai bun, dar nici el nu a fost rău. Am mult respect pentru acest domn. El are multă experienţă în fotbal. Nu pot să vă spun la ce ne asemănăm. Fiecare antrenor e diferit.”

Meciul dintre Real Madrid – Liverpool va fi transmis de Pro TV şi Telekom Sport si video live stream aici sau aici.Meciul dintre Real Madrid – Liverpool va fi transmis de Pro TV şi Telekom Sport si video live stream aici sau aici.