Manchester United a câştigat Liga Europa pentru prima oară în istorie. Mourinho a salvat sezonul „diavolilor”

FINALA EUROPA LEAGUE 2017. Manchester United a câştigat cu scorul de 2-0 finala de Liga Europa de la Stockholm, jucată împotriva lui Ajax Amsterdam. Golurile au fost marcate de Pogba, în minutul 18, şi Mkhitaryan, în minutul 48.

23 mai 2017, 10:15

AJAX AMSTERDAM – MANCHESTER UNITED 0-2. Marele câştig al „diavolilor”, în afara trofeului, este faptul că anul viitor vor juca direct în grupele Ligii Campionilor. După prestaţia din Premier League, United ar fi trebuit s-o ia de jos în Liga Europa, din faza tururilor preliminare. Totuşi, englezii au câştigat fără emoţii finala de Stockholm. Puştii lui Ajax – cea mai tânără echipă din istorie care a jucat într-o finală majoră (22 de ani şi 282 de zile) au fost năbădăioşi, dar ineficienţi. Exasperant de ineficienţi. 17-7 a fost raportul şuturilor, pentru Ajax, iar posesia 60%-40%.

În ciuda posesiei net superioare a olandezilor, abia dacă au pus în pericol poarta lui United. Din punct de vedere tactic, Mourinho a făcut o partidă clasică. A marcat şi şi-a retras jucătorii, practicând un joc de aşteptare, pe alocuri plictisitor. Totuşi, victoria lui United nu poate fi pusă la îndoială, clubul urmând să joace seuonul viitor direct în grupele Champions League.

Min. 90 Final de meci, Manchester United a câştigat Liga Europa.

Min. 89 Finala este pe punctul să se încheie. Echipa de 257 milioane lire sterline a lui Manchester United câştigă trofeul în disputa cu echipa de 15 milioane de lire a lui Ajax. Pe teren diferenţa nu a fost aşa de mare.

Min. 80 Cu zece minute înainte de finalul partidei, Ajax are o posesie de 68%. Cu toate acestea, Sergio Romero, poartarul lui United, nu a fost pus la încercare cu nicio minge dificilă, ceea ce ne arată ineficienţa în faţa porţii a tinerilor fotbalişti olandezi.

Min. 65 Mai sunt 25 de minute din finala de la Stockholm, iar Ajax nu pare capabilă să revină. Manchester United se îndreptă spre primul său trofeu de Liga Europa din istorie.

Min. 48 GOOOL United. Henrikh Mkhitaryan a dublat diferenţa de pe tabelă! Armeanul a înscris cu capul, după un corner executat de Chris Smalling. Ajax – Manchester United 0-2!

Min. 45 Pauză la Stockholm, Manchester United este la o repriză de câştigarea primului trofeu de Liga Europa din istorie.

Min. 42 Meciul seamănă cu returul din semifinale, dintre Manchester United şi Celta Vigo. După ce „diavolii” au înscris au ridicat piciorul de pe acceleraţie şi au cedat deliberat posesia. Ajax a căpătat încrede, dar nu găseşte încă drumul spre gol.

Min. 24 Echipa de start a lui Ajax este cea mai tânără care a jucat vreodată o finală de cupă europeană majoră, media fiind de 22 de ani şi 282 de zile. Acest lucru este vizibil şi în joc, Manchester United fiind pe punctul de a face 2-0. Şutul lui Antonio Valencia este respins însă de portarul Onana.

Min. 18 GOOOL Manchester United! Paul Pogba deschide scorul, iar „diavolii” conduc cu 1-0! Mingea şutată de francez a fost deviată de un fundaş şim l-a păcălit pe portarul Onana.