FINALA EUROPA LEAGUE. FC Sevilla păstrează trofeul, după o finală spectaculoasă, cu cinci goluri

FINALA EUROPA LEAGUE. FC Sevilla a câştigat cu 3-2 finala de la Varşovia, jucată împotriva lui Dnepr Dnepropetrovsk. Andaluzii, care au câştigat Liga Europa şi în 2014, sunt la al patrulea trofeu de Europa League câştigat în ultimii 10 ani.

26 mai 2015, 18:55
FINALA EUROPA LEAGUE. FC Sevilla păstrează trofeul, după o finală spectaculoasă, cu cinci goluri

FINALA EUROPA LEAGUE. FC Sevilla este lidera absolută a Ligii Europa, cu cele mai multe trofee câştigate în această competiţie, patru. Andaluzii, care au mai cucerit Europa League în în 2006, 2007 şi 2014 au câştigat miercuri seara una dintre cele mai frumoase finale ale ultimilor ani, 3-2 cu Dnepr Dnepropetrovesk.

Un fost pescar, columbianul Carlos Bacca, a fost eroul serii de la Varşovia, marcând două dintre golurile Sevillei şi având alte câteva bune oportunităţi de a înscrie, fiind un ghimpe permanent în coasta apărării ucrainenilor. De altfel, în ultimele şase meciuri jucate cu FC Sevilla în Liga Europa Carlos Bacca a marcat cinci goluri şi a dat trei pase de gol.

Liga Europa a devenit astfel o specialitate spaniolă, nu mai puţin de şapte dintre ultimele 11 ediţii fiind câştigate de formaţii din Primera Division: Sevilla (4), Atletico Madrid (2), Valencia.

FINALA EUROPA LEAGUE SEVILLA DNIPRO Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90+4 Finalul meciului, Sevilla-Dnepr 3-2!

Min. 90 Finala a fost prelungită cu 4 minute. Un jucător al lui Dnepr a căzut din senin pe teren, stârnind îngrijorarea generală.

Min. 79 Ocazie URIAŞĂ de 4-2 a lui Carlos Bacca. Acesta a trimis puternic cu capul, dar portarul Boiko a respins uluitor, cu antebraţul!

Min. 77 Ripostă a ucrainenilor, Fedeţki şutează însă puţin pe lângă poartă!

Min. 73 GOOOL Sevilla! Carlos Bacca este servit impecabil în careul lui Dnepr şi îl învinge pe Boiko cu un şut imparabil, din 10 metri! Sevilla-Dnepr 3-2!

Min. 67 Ocazie mare la poarta lui Dnepr! Bacca reia cu capul după un corner, dar Boiko respinge cu un reflex, mingea ajunge la Krychowiak, care şutează din 8 metri în blocajul fundaşilor ucraineni!

Min. 55 Repriza secundă a început la fel de spectaculos, cu acţiuni la ambele porţi. Şut Konoplianka, peste poarta Sevillei!

Min. 46 Start în repriza secundă a finalei.

Min. 45+2 Finalul primei reprize, Sevilla-Dnepr 2-2!

Min. 44 GOOOL Dnepr! Ruslan Rotan egalează din lovitură liberă de la 20 de metri, executată perfect, lângă bară. Meciul este senzaţional, Dnepr-Sevilla 2-2!

Min. 42 Şut puternic al lui Aleix Vidal, de la 22-23 m, puţin pe lângă vinclul porţii lui Dnepr!

Min. 37 Konoplianka a fost foarte aproape să marcheze un gol fabulos! Şutul său, în cross, a fost respins cu vârful degetele în corner de portarul Sevillei, Rico.

Min. 31 GOOOL Sevilla! Carlos Bacca pleacă perfect, de la linia ofsaidului, la aproximativ 40 de metri de poarta lui Boiko, sprintează şi ajunge singur cu portarul Boiko, îl driblează şi trimite mingea în plasă! 2-1 pentru Sevilla, în finala cu Dnepr!

Min. 28 GOOOL Sevilla! Krychowiak restabileşte egalitatea, printr-un şut din centrul careului, de la 13-14 metri, pe jos, în stânga lui Boiko! Sevilla – Dnepr 1-1!

Min. 24 Prima mare ocazie a Sevillei vine în urma unui corner. Centrarea lui Banega este reluată cu capul de Krychowiak, la colţul scurt, dar Boiko intervine şi respinge de lângă bară!

Min. 20 Şut bun al lui Reyes, de la 18 metri, puţin pe lângă poarta apărată de Boiko.

Min. 19 Ucrainenii sunt excelent poziţionaţi în defensivă. Sevilla continuă să aibă o posesie superioară şi duce baloane până în preajma careului lui Dnepr, dar nu reuşeşte să găsească vreo breşă. Toate şuturile de până acum au fost în blocaj.

Min. 13 Schemă frumoasă la un corner, făcută de jucătorii Sevillei. Reyes i-a trimis pe jos lui Bacca, în colţul careului mic, acesta i-a pasat cu călcâiul în centrul careului mare, lui Vidal, dar şutul acestuia a întâlnit blocajul ucrainean.

Min. 7 GOOOL Dnepr. Contraatac rapid, purtat pe partea dreaptă şi Dnepr înscrie contrar cursului jocului! Kalinici s-a aflat la finalizare, înscriind cu capul, din 8 metri! FC Sevilla – Dnepr 0-1!

Min. 5 Ucrainenii sunt puşi sub presiune, Sevilla îşi impune ritmul.

Min. 2 Carlos Bacca are prima şansă pentru Sevilla, după doar 65 de secunde de joc, întoarce frumos un fundaş central ucrainean, dar şutul său trece departe de poarta lui Boiko.

Min. 1 A început finala de la Varşovia!

FINALA EUROPA LEAGUE SEVILLA DNIPRO Componenţa formaţiilor:

SEVILLA: Rico – Aleix Vidal, Daniel Carrico, Kolodziejczak, Tremoulinas – Mbia, Krychowiak – Reyes, Banega, Vitolo – Bacca. Antrenor: Unai Emery.

DNIPRO: Boiko – Fedeţki, Douglas, Şeberiaşko, Leo Matos – Kankava, Rotan – Fedorciuk, Matheus, Konoplianka – Kalinici. Antrenor: Miron Markevici.

FINALA EUROPA LEAGUE. SEVILLA ar putea intra în istoria competiției, pentru că în cazul unui succes ar cuceri pentru a doua oară consecutiv trofeul EUROPA LEAGUE, care a ajuns la a șasea ediție în actualul format. Andaluzii au dispus anul trecut, la Torino, de Benfica în ultimul act, cu 4-2 la penalty-uri. SEVILLA a mai câştigat de două ori trofeul, dar pe atunci competiția se numea Cupa UEFA. Prima dată la Eindhoven, în dauna lui Middesbrough, în 2006, a doua la Glasgow, împotriva lui Espanyol, în 2007. SEVILLA are şansa de a devenit primul club care câştigă de patru ori Cupa UEFA / Europa League, acum fiind la egalitate cu Inter Milano, Juventus şi Liverpool, cu câte trei trofee fiecare.

FINALA EUROPA LEAGUE. Echipele probabile la meciul SEVILLA DNIPRO

SEVILLA: Sergio Rico — Coke, Carriço, Kolodziejczak, Trémoulinas — Mbia, Krychowiak — Aleix Vidal, Banega, Reyes — Bacca. Antrenor: Unai Emery.

DNIPRO: Boiko — Fedețki, Douglas, Ceberiaciko, Leo Matos — Kankava (sau Bezus), Fedorciuk — Matheus, Rotan, Konoplianka — Selezniov. Antrenor: Miron Markevici.

FINALA EUROPA LEAGUE. DNIPRO poate deveni al treilea club ucrainean care cucereşte un trofeu european, după Dinamo Kiev, care a luat Cupa Cupelor (1975, 1986), şi Şahtior Doneţk, care a câştigat Cupa UEFA (2009).
DNIPRO nu va putea conta în finală pe Kravchenko şi Zozulia (accidentați), în timp ce Şahov este incert. La SEVILLA  nu vor putea evolua portarul Beto (ex-CFR Cluj) şi Pareja, ambii accidentaţi.

FINALA EUROPA LEAGUE, SEVILLA DNIPRO, va fi arbitrată de englezul Martin Atkinson, ajutat la cele două linii de compatrioţii săi Michael Mullarkey şi Stephen Child, de adiționalii Anthony Taylor şi Andre Marriner, iar rezervă – cehul Pavel Kralovec.

FINALA EUROPA LEAGUE. SEVILLA, detinatoarea trofeului si cea mai titrata formatie din istoria recenta a FINALA EUROPA, a trecut in semifinale de Fiorentina. Sevilla poate deveni prima echipa care isi trece in palmares patru trofee de Cupa UEFA / Europa League. Mai mult decat atat, andaluzii pot castiga al doilea trofeu consecutiv dupa triumful din editia precedenta.

FINALA EUROPA LEAGUE. DNIPRO Dnipropetrovsk, echipa cu nume aproape imposibil de pronuntat si formatia cotata cu cele mai mici sanse la castigarea trofeului EUROPA LEAGUE imediat dupa tragerea la sorti a semifinalelor, a eliminat-o pe Napoli în semifinale. Dnipro este in premiera in aceasta faza a unei competitii europene. Dnipro a avut un parcurs impresionant in Europa League pana acum, in special dupa faza grupelor, eliminand pe rand echipa ca Olympiakos, Ajax, Brugge si Napoli.