Firea la bilanţul MAI: Două milioane de euro pentru amenajarea a cinci subunităţi de pompieri

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat miercuri că bugetul Capitalei, care ar urma să fie prezentat în cursul zilei, prevede și alocarea a două milioane de euro pentru construirea și amenajarea a cinci subunități de pompieri.

15 mart. 2017, 13:31
Firea la bilanţul MAI: Două milioane de euro pentru amenajarea a cinci subunităţi de pompieri

În cadrul bugetului, pe care dorim chiar astăzi să îl prezentăm public, al Primăriei Capitalei, am cuprins și suma de aproape două milioane de euro, necesare construirii și amenajării a cinci subunități de pompieri, solicitate de către Ministerul de Interne, și care vor fi construite pe raza Capitalei, pentru a avea un răspuns mai bun în cazul unor posibile incendii și un timp de reacție mai scurt. Solicitarea merge în continuare, pentru că în bugetul pe anul viitor le vom cuprinde și pe celelalte opt solicitate de MAI„, a spus Firea, în cadrul ședinței de evaluare a activității Ministerului Afacerilor Interne pe anul 2016.

Gabriela Firea le-a mulțumit reprezentanților MAI pentru eforturile depuse zilnic, alături de poliția locală municipală și polițiile locale ale celor șase sectoare, pentru a garanta siguranța elevilor și studenților, pentru combaterea fenomenelor infracționale și a consumului de droguri.

Ea a vorbit despre colaborarea inițiată în vederea combaterii violenței domestice, menționând că există un adăpost municipal destinat victimelor, iar agresorii beneficiază de consiliere psihologică.

Primarul general a susținut că rezultate foarte bune, în interesul cetățenilor, pentru asigurarea ordinii pot fi obținute doar printr-o colaborare „extraordinară” între instituții. Ea a mulțumit reprezentanților MAI pentru eforturile depuse în perioada iernii, despre care a spus că a fost cea mai grea din ultimii cinci-șase ani.

Am reușit să deblocăm împreună toate arterele principale, accesul la spitale, la școli, instituții publice și am dovedit că prin colaborarea interinstituțională — și, aș spune, și umană — am făcut împreună o deszăpezire puțin mai eficientă decât în anii trecuți„, a precizat ea.

În septembrie anul trecut, consilierii municipali ai Capitalei au aprobat înființarea a 13 noi subunități de pompieri în București.

Primele cinci subunități urmează să fie amplasate pe Șoseaua Chitilei nr. 221, str. Doamna Ghica nr. 1, Șoseaua Mihai Bravu nr. 612-616, Calea Giulești și în zona Parcului Verdi.

Citeşte şi Firea, despre companiile municipalităţii: Conducerea administraţiei cu regii este falimentară