Firea: PDL a avut ocazia să adopte măsuri în beneficul oamenilor în 2009-2012, dar au comis abuzuri

Vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a respins acuzaţia deputatului PDL Gheorghe Tinel potrivit căruia proiectul Guvernului de amnistie fiscală pentru pensionarii şi mamele ce au de returnat bani la buget ca urmare a unor erori de calcul ar fi plagiat dintr-un proiect mai vechi al democrat-liberalilor.

RomaniaTV.net
20 aug. 2014, 16:17
Firea: PDL a avut ocazia să adopte măsuri în beneficul oamenilor în 2009-2012, dar au comis abuzuri

Gabriela Firea le replică pedeliştilor acuzându-i că, atunci când au fost la guvernare nu au reuşit decât să ia măsuri în defavoarea unor categorii de cetăţeni. „Partidul Democrat Liberal a avut ocazia, în perioada 2009-2012, cât timp s-a aflat la guvernare, să adopte măsuri în beneficiul oamenilor în general și al pensionarilor în special. Din păcate însă, au ales să rețină abuziv contribuții de sănătate din pensiile românilor și au refuzat să aplice legea care prevedea explicit modul în care se indexează anual pensiile cu indicele prețurilor de consum”, susţine Firea.

Pesedista impută PDL faptul că în opoziţie susţine lucruri pentru care nu poate avea nici un fel de responsabilitate. „Politicile publice ca și bugetul sunt apanajul guvernului și al majorității parlamentare care îl sprijină. La fel ca orice alt parlamentar, si cei care contesta amnistia pentru pensionari si mame, pot propune orice proiect de lege. Dar pentru a putea să impună astfel animate măsuri Guvernului, mai e nevoie ca partidul respectiv să câștige alegerile sau măcar să facă parte din majoritatea parlamentară. Până atunci avem de-a face doar cu un nou exercițiu de retorică. Unul nu foarte reușit!”, a conchis Firea.

Deputatul PDL Gheorghe Tinel a anunţat că în martie 2014, 17 parlamentari ai PDL au propus amnistierea pensionarilor care au primit sume necuvenite din vina funcţionarilor Casei Naţionale de Pensii, însă proiectul a fost respins de coaliţia guvernamentală din Parlament.

„Aşadar, mult trâmbiţata «amnistie a pensionarilor», de care-şi leagă cu vitejie numele candidatul Victor Ponta, nu este altceva decât un alt copy-paste dovedit, pe un proiect de lege aparţinând PDL. Nu este nici prima dată şi suntem convinşi că nici ultima dată când deputatul Victor Ponta respinge în Parlament măsurile PDL, pe care apoi  prim-ministrul Victor Ponta le adoptă în şedinţele de Guvern ca măsuri proprii. La fel a procedat şi cu scutirea de la plată a profitului reinvestit şi cu reducerea cu 5% a CAS, ambele fiind iniţiative ale PDL şi plagiate pe furiş de Victor Ponta”, declara Gheorghe Tinel.