Firea: România îşi propune, prin politicile promovate de Victor Ponta, să devină o economie de top în Europa

Gabriela Firea, vicepreşedinte PSD, a declarat că viziunea economică a lui Victor Ponta va poziţiona România drept actor economic major în Europa de Sud-Est.

02 oct. 2014, 13:34
Firea: România îşi propune, prin politicile promovate de Victor Ponta, să devină o economie de top în Europa

„Prezenţa lui Victor Ponta la Bucharest Forum 2014, cel mai important eveniment economic al toamnei, reprezintă garanţia seriozităţii programului său prezidenţial privind relansarea economică a României, dar şi a sustenabilităţii propunerilor de relansare a mediului economic autohton.

Victor Ponta a vorbit astăzi în cadrul acestui eveniment care va aduce laolaltă voci importante în plan internaţional, precum George Friedman, Richard Quest sau Thierry de Montbrial, ca exponent al schimbărilor reale ce au loc în economia românească. Schimbări care produc efecte şi rezultate pozitive atât pentru mediul de business, cât şi pentru cetăţeni. România îşi propune, astăzi, prin politicile promovate de Victor Ponta, să devină o economie de top în regiune.

Mesajul transmis de premierul României este pe cât de ferm, pe atât de clar: românii trebuie să aibă încredere în potenţialul ţării noastre. Putem fi Centrul industrial est-european, un hub tehnologic în regiune, un lider regional în energie, dar şi un mare producător agricol. Bifând toate aceste obiective, România poate adera, cu Victor Ponta preşedinte şi un guvern care să asigure continuitatea acestor politici, în Zona Euro în următorii 5 ani.

Dovada seriozităţii măsurilor de stimulare economică promovate de actualul guvern reiese şi din poziţiile exprimate atât de invitaţii prezenţi la Bucharest Forum 2014, cât şi de alte voci din mediul economic internaţional, precum Regis Chatellier sau Stanislava Pravdova. Toate aceste semnale, coroborate cu viziunea economică a lui Victor Ponta, sunt argumente care ne arată că România se va poziţiona în următorii 5 ani drept actor economic major în Europa de Sud-Est”, a explicat Gabriela Firea.