Fiul celui mai bogat bulibaşă din Dolj, care a comandat asasinarea tatălui său, plasat în control judiciar

Decizie uluitoare în cazul fiului celui mai bogat bulibaşa din judeţul Dolj, care a angajat un criminal să-şi ucidă tatăl. Instanţa a decis să îl elibereze, plasându-l sub control judiciar, deşi iniţial fusese condamnat la închisoare, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
20 aug. 2015, 05:45
Fiul celui mai bogat bulibaşă din Dolj, care a comandat asasinarea tatălui său, plasat în control judiciar

Decizia este cu atât mai surprinzătoare cu cât tânărul fusese condamnat de Tribunalul Dolj la 15 ani de închisoare.

El a făcut o cerere de eliberare sub control judiciar şi, surprinzător, i-a fost acceptată.

În urmă cu un an, Adrian Buţu a tocmit un asasin cu 50.000 de euro să-i ucidă tatăl, cel mai înstărit bulibaşa din judeţul Dolj, pentru că dorea să-i preia afacerea cu fier vechi. El a fost prins o lună mai târziu şi a fost condamnat la 20 de ani de închisoare.

Relaţiile dintre bulibaşă şi fiul adoptiv erau tensionate din cauza unor datorii făcute de adolescent, urmate de decizia bulibaşei de a nu-l mai susţine financiar. Fiul său avea datorii mari la cămătari, ajungând chiar să fure salba de aur a mamei sale pentru a-şi achita datoriile.

Fiul a contactat un tânăr de 20 ani căruia i-a spus că ar avea nevoie de cineva dispus să-i omoare tatăl. Fiul bulibaşei a fost trimis către un coleg de clasă, tot de 18 ani, căruia i-a promis 50.000 de euro dacă reuşeşte să comită atentatul, însă banii nu au ajuns niciodată la ucigaş.