Fiul Elodiei a pierdut moştenirea. Bunica lui a renunţat la procesul de succesiune împoriva lui Cristian Cioacă

După trei ani de procese, mama Elodiei Ghinescu, curator special al nepotului său, a renunțat la procesul de succesiune deschis împotriva lui Cristian Cioacă.

11 oct. 2016, 05:50

Cristian Cioacă a fost condamnat definitiv, în iunie 2014, de Curtea de Apel Piteşti, la 15 ani şi opt luni de închisoare pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu. 

După ce a fost condamnat, fostul polițist Cristian Cioacă a ales să intre în „silenzio stampa”, apropiații lui fiind rugați să nu mai facă declarații despre condițiile în care trăiește în penitenciar. Nu și-a mai dorit nici măcar să fie văzut la alte termene, iar procesul de succesiune l-ar fi expus din nou atenției publice. Acest lucru nu se va mai întâmpla, și asta pentru că în acest proces, mama Elodiei Ghinescu, desemnată drept curator special al nepotului, Patrick, a renunțat la judecată, scrie Libertatea.ro.

Aceasta nu a solicitat expres acest lucru, însă nu a prezentat înscrisurile cerute de judecători în astfel de cazuri, iar dosarul a fost desființat. „Admite excepţia perimării invocată de instanţă, din oficiu. Constată perimată acţiunea formulată de reclamantul Cioacă Patrick Matei, prin curator special Ghinescu Emilia, în contradictoriu cu pârâtul Cioacă Constantin Cristian”, se arată în decizia magistraților Judecătoriei Brașov. Moștenirea rămasă în urma Elodiei reprezintă un apartament, locuință în care ar fi fost comisă crima, o garsonieră folosită drept cabinet de Elodia, și o mașină.