Fiul fostului şef al Seviciului Arme din Poliţia Capitalei, audiat după ce a fost prins în timp ce transporta 14.000 de cartuşe

Fiul colonelului în rezervă Constantin Grumezescu, fost şef al Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice al Poliţiei Capitalei, a fost ridicat, joi, de poliţiştii bucureşteni şi dus la audieri în legătură transportul a 14.000 de cartuşe. Reprezentanţii Poliţiei Capitalei spun că Andrei Grumezescu a fost oprit în timpul unui control în trafic.

05 iul. 2018, 14:37
Fiul fostului şef al Seviciului Arme din Poliţia Capitalei, audiat după ce a fost prins în timp ce transporta 14.000 de cartuşe

Potrivit Poliţiei Capitalei, în urma unui control de rutină bărbatul a fost depistat în trafic în timp ce, împreună cu o altă persoană, trasporta cu maşina 14.000 de cartuşe.

În urma verificărilor s-a stabilit că Andrei Grumezescu este autorizat să comercializeze arme şi muniţii, dar nu este avizat să şi transporte astfel de mărfuri. Ca urmare, cei doi bărbaţi au fost duşi, pentru audieri, la sediul Poliţiei Capitalei, unde a fost deschis un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Cercetările în acest caz sunt făcute de Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, fiind coordonate de către Parchetul Judecătoriei Sector 3, a precizat Poliţia Capitalei pentru News.ro.

Constantin Grumezescu s-a pensionat în anul 2011, când ocupa funcţia de şef al Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice al Poliţiei Capitalei, iar la scurt timp după pensionare şi-a deschis un magazin de arme chiar lângă sediul Poliţiei Capitalei.