Fiul lui Adrian Năstase vorbeşte despre tatăl său: „În ultimii ani, a avut o previziune”

Într-un interviu pentru România TV, fiul fostului prim-ministru, Andrei Năstase, vorbeşte despre importanţa blogului pentru Adrian Năstase.

09 feb. 2013, 09:54
Fiul lui Adrian Năstase vorbeşte despre tatăl său: „În ultimii ani, a avut o previziune”

Interviul a fost acordat odată cu lansarea volumelor 2 şi 3 din cartea lui Adrian Năstase, „Blog’n’roll”, ce reuneşte postările de pe blogul fostului prim-ministru.

În ultimii ani, tatăl meu a avut o previziune, a încercat să arate direcţia greşită câteodată pe care mergem, el încercând să o îndrepte. Poate că unii au urmat sfaturile lui şi, în ultima perioadă, blogul a fost singurul mod de a păstra legătura cu cei care vor să interacţioneze cu el”, a spus Andrei Năstase.

Acesta a precizat că tatăl său a fost încurajat să persevereze scriind pe blog şi de faptul că postările sale au provocat atenţie şi din partea presei care a comentat opiniile exprimate de fostul şef al Guvernului.

De altfel, blogul a fost deschis tot la sugestia unui jurnalist. „Blogul a pornit în 2007 când Victor Ciutacu l-a convins să-l deschidă”, a precizat Năstase jr. „Pentru el era un moment de relaxare. După micul-dejun scria câteva rînduri sau seara un comentariu pe un anume subiect”, a relatat Andrei Năstase.

În schimb, după condamnarea în dosarul „Trofeul Calităţii”, blogul a rămas singura modalitate de comunicare cu exteriorul. „Având acces la televizor acolo, blogul a fost modul prin care a comentat anumite lucruri. El ni le dă scrise de mână acolo pentru că nu poate scrie el direct pe blog”, a precizat fiul lui Năstase.

Acesta a precizat că tatăl său a terminat încă o carte, ce este deja tipărită, dar lansarea va avea loc după ieşirea din închisoare a lui Adrian Năstase ce ar putea surveni chiar în zilele următoare. „Ce s-a întâmplat ne-a afectat pe toţi. Am trecut printr-o perioadă complicată: primul Crăciun şi primul An Nou petrecut fără tatăl nostru. Pe 12 februarie este ziua mea şi îmi doresc să primesc vestea că va veni acasă”, a conchis Andrei Năstase.

Fostul premier Adrian Năstase a scris prima carte din spatele gratiilor, volumul „Exerciţii de libertate” fiind lansat la târgul de carte de la Romexpo. La lansare, Andrei Năstase a prezentat un mesaj al tatălui său.

Citeşte şi Adrian Năstase a învăţat în închisoare ce înseamnă „şmen”