Fiul Prinţesei Madeleine a Suediei, născut luni, se va numi Nicolas Paul Gustaf

Cel de-al doilea copil al Prințesei Madeleine, fiica cea mai mică a Regelui Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei și a Reginei Silvia, născut luni, va purta numele de Nicolas Paul Gustaf, a anunţat Casa Regală de la Stockholm.

17 iun. 2015, 20:01
Fiul Prinţesei Madeleine a Suediei, născut luni, se va numi Nicolas Paul Gustaf

Știrea a provocat uimire pentru grafia primului prenume, Nicolas, și nu Niklas, forma cea mai des întâlnită în Suedia, potrivit Agerpres. Cel de-al doilea prenume, Paul, este un omagiu adus bunicului patern, Paul Cesario O’Neill, care a murit în 2004, în timp ce al treilea prenume, Gustaf, este purtat de bunicul matern și este tradițional în familia regală din această țară.

Potrivit declarației Regelui Carl al XVI-lea Gustaf, noul vlăstar regal a primit titlul de Duce de Angermanland, o provincie din nordul Suediei.

Nicolas Paul Gustaf este cel de-al treilea nepot al monarhului suedez, după verișoara sa Estelle, de trei ani, fiica Prințesei moștenitoare Victoria, și după sora lui, Leonore. El ocupă locul al șaselea în ordinea succesiunii la tron.

Prințesa Madeleine, care a împlinit 33 de ani în 10 iunie, este căsătorită, din 2013, cu omul de afaceri americano-britanic Christopher O’Neill, cu care are o fetiță, Leonore, născută în februarie 2014, la New York. Cuplul intenționează să se stabilească, la Londra începând din toamna acestui an.