Fiul unui preşedinte a murit sfâşiat de patru pitbulli. Băiatul avea 8 ani

Fiul în vârstă de 8 ani, Habib, al noului preşedinte al Gambiei, Adama Barrow, a fost atacat de patru câini din rasa pitbull . Băiatul a murit din cauza rănilor. Localnicii spun despre tragedie că ar fi fost influenţa unui ritual de magie neagră.

24 ian. 2017, 12:13

Tragedia  în care şi-adut viaţa fiul de 8 ani al preşedintelui ar fi fost consecinţa unui ritual de magie neagră, specific dealtfel multor ţări africane. Totul s-a petrecut în data de 11 ianuarie, cu cu cîteva zile înainte ca tatăl copilului, Adama Barow, să devină, oficial, noul preşedinte al Gambiei, după lupte pentru putere, în contextul în care fostul preşedinte, Yahya Jammeh, refuza să predea puterea preşedintelui nou ales.

Fiul preşedintelui a murit în spital, din cauza rănilor grave pe care i le provocaseră cei patru pitbulli. Potrivit Le Monde, această îngrozitoare poveste a început în noaptea de 11 spre 12 ianuarie. Adama Barrow a plecat discret, în acea noapte, în Senegal, pentru a-i putea fi recunoscută alegerea în funcţia de preşedinte al Gambiei. Înainte de a pleca, Adama îi încredinţasepe cei cinci copii ai lui mătuşei lor până la învestirea lui în funcţie, care avea loc pe 19 ianuarie.

A doua zi încă, un cumnat al lui Adama l-a separat pe micul Habib de fraţii lui, din motive necunoscute şi l-a dus la el acasă. Cumnatul preşedintelui era proprietar de câini din rasa pitbull.

Potrivit mărturiei unei vecine, copilul fusese încredinţat menajerei cumnatului lui Adama. Înainte de a pleca de acasă, cumnatul preşedintelui „a uitat” să lege câinii periculoşi. Patru dintre aceştia l-au sfâşiat pe copil după ce el deschisese o uşă. Copilul a fost muşcat de faţă şi de burtă. Micuţul a murit după câteva zile la spital, din cauza rănilor grave.

Tragica istorie a suscitat reacţii din partea localnicilor care i-au atribuit fostului preşedinte al ţării , Yahya Jammeh, care se autoproclamase „doctor” şi „armata puterilor magice”, terorizând astfel populaţia care i-a ştiut de frică timp de 22 de ani.  scrie Le Monde.

Tragedia a dat naştere la speculaţii. Populaţia din Gambia crede încă în puterea magiei negre, blesteme şi în alte ritualuri oculte în stare să ucidă, iar mulţi dintre localnici cred că moartea copilului a fost efectul malefic al acestor puteri oculte. 

Autortăţile din Gambia însă au deschis o anchetă asupra morţii copilului, încercând să afle de ce copilul a fost seprat de fraţii săi şi trimis într-o altă familie şi de ce proprietarul câinilor ucigaşi a fost eliberat foarte repede de către autorităţi.