Fiul vitreg al lui Dan Adamescu, pus sub acuzare pentru delapidare alături de mama lui, Carmen Adamescu

Fiul vitreg al mogulului Dan Adamescu este acuzat pentru delapidare, alături de mama sa, Carmen Adamescu. Rani Palade a fost audiat timp de patru ore de anchetatori, care au descoperit că tânărul a primit periodic bani obținuți ilegal de mama sa. Denunțul a fost făcut chiar de fratele vitreg, Alexander Adamescu.

RomaniaTV.net
15 nov. 2018, 06:05
Fiul vitreg al lui Dan Adamescu, pus sub acuzare pentru delapidare alături de mama lui, Carmen Adamescu

Rani Palade, fiul lui Carmen Adamescu, a ajuns miercuri dimineaţă la Poliţie pentru a fi audiat în dosarul de delapidare şi evaziune fiscală în care mama sa a fost arestată preventiv, anunţă România TV. Rani Palade a venit însoţit de avocat şi nu a dorit să dea declaraţii presei. 

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, în 10 octombrie, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Carmen Adamescu, fosta soţie a lui Dan Adamescu, pentru delapidare şi evaziune fiscală.

„În fapt, în perioada octombrie 2004 – iulie 2017, în mod repretat, cu intenţie şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de preşedinte al consiliului de administraţie şi director general al persoanei vătămate U.S.C. SA, inculpata Adamescu Carmen a însuşit: în favoarea a 4 societăţi comerciale controlate de aceasta, suma totală de 44.895.390,97 lei, prin încheierea cu aceste societăţi a unor contracte fictive, de natură a crea aparenţa ieşirii licite a acestei sume din patrimoniul persoanei vătămate (contracte de management/consultanţă în afaceri, contracte de prestări servicii, contracte de intermediere comercială); în interes personal, suma de 3.049.547,67 lei, fie prin ridicare directă în numerar din casieria persoanei vătămate, fie prin efectuarea unor plăţi din conturile bancare ale persoanei vătămate”, arăta sursa citată.

Tot în 10 octombrie, Carmen Adamescu a fost reţinută pentru 24 de ore, iar ulterior procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au propus Tribunalului Bucureşti luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de aceasta, pe o perioadă de 30 de zile. Măsura a fost confirmată de instanţă.

Surse judiciare declarau pentru News.ro că dosarul a fost constituit după un denunţ depus de către fiul vitreg al lui Carmen Adamescu, Alexander Adamescu, informaţia fiind ulterior confirmată de avocatul acesteia.

După o săptămână, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au pus sechestru asigurător pe 16 bunuri imobile, în valoare totală de peste 41.000.000 de lei, în dosarul de evaziune fiscală şi delapidare în care este cercetată Carmen Adamescu. Prejudiciul în acest dosar este de aproape 48 de milioane de lei.