Flacăra Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci a coborât în lacul Baikal, cel mai adânc din lume VIDEO

Flacăra Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci din 2014 a coborât sâmbătă în apele lacului Baikal din Siberia, cel mai adânc din lume, după două săptămâni de la ieşirea istorică în spaţiu.

23 nov. 2013, 13:24
Flacăra Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci a coborât în lacul Baikal, cel mai adânc din lume VIDEO

Evenimentul a avut loc la aproximativ 50 de metri de malurile lacului, când o vedetă care transporta scafandri profesionişti şi însoţitori dotaţi cu torţe olimpice a realizat această nouă insolită ştafetă a flăcării, ce se va încheia pe data de 7 februarie 2014, cu ocazia ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci.

Pe ambarcaţiune, un purtător al torţei de culoare roşie şi gri a înmânat flacăra unuia dintre scafandrii aflaţi la suprafaţa apei, care apoi a dispărut sub apă cu torţa aprinsă, conform imaginilor difuzate de televiziunea rusă. De asemenea, trei scafandri purtând fiecare câte o torţă olimpică şi îmbrăcaţi în combinezoane speciale împotriva frigului – temperatura fiind cu doar câteva grade peste zero – au intrat sub apă, coborând până la o adâncime de 13 metri, a anunţat comitetul organizator al JO pe site-ul său de internet, scrie Agerpres.

Torţa a beneficiat de un dispozitiv pirotehnic special legat de fiecare flacără care a ars sub apă, conform unei fotografii publicate pe contul de Twitter al comitetului organizator.

Scafandri, echipaţi cu butelii de oxigen, au revenit apoi la suprafaţă, iar unul dintre ei a predat flacăra unui membru al ştafetei care a zburat deasupra apei cu ajutorul unui dispozitiv reactiv.

Aceasta a fost una dintre cele mai insolite etape ale ştafetei flăcării olimpice, cea mai lungă din istorie (65.000 km), începută pe 7 octombrie la Moscova.