Flagrant în Timişoara. Angajaţi ai Filamornicii, reţinuţi pentru trafic de droguri de mare risc VIDEO

Doi angajaţi ai Filarmonicii Banatul au fost reţinuţi pentru trafic de droguri de mare risc. Cei doi au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să vândă substanţele la mall-ul din Timişoara.

09 dec. 2016, 09:15
Flagrant în Timişoara. Angajaţi ai Filamornicii, reţinuţi pentru trafic de droguri de mare risc VIDEO

Actiune fulger a politistilor de la Crima Organizata si a procurorilor DIICOT in Timisoara. Acestia au organizat un flagrant ca la carte si au prins doi barbati implicati intr-o afacere cu droguri de mare risc, scrie opiniatimisoarei.ro.

Flagrantul a fost pus la cale in parcare la mall, unde cei doi venisera sa incheie o tranzactie. Nu stiau ca cel caruia ii vindea stupefiantele era ofiter sub acoperire.

Chiar cand ii ofereau drogurile, barbatii s-a trezit inconjurati de politisti. Aveau asupra lor nu mai putin de 700 de pastile de Ecstasy si 900 de timbre LSD. ‘Clientul’ trebuia sa plateasca 11.700 de euro pentru stupefiante.

Cum cei doi, angajati ai Filarmonicii Banatul, fusesera recent in Olanda intr-un turneu, anchetatorii banuiesc ca acestia le-ar fi cumparat de acolo si le-au adus la Timisoara.

Cei doi au fost retinuti si dusi la audieri la sediul DIICOT Timisoara.

In fata procurorilor, muzicienii, care fac parte din corul Filarmonicii Banatul, unul tenor si altul bas, au sustinut ca intr-adevar au platit pentru droguri in Olanda, insa nu le-au transportat ei in tara. Ar fi existat un caraus care s-a ocupat de asta, iar atunci cand s-au intors la Timisoara, acesta le-ar fi furnizat doar niste coordonate GPS cu ajutorul carora au descoperit pastilele de Ecstasy si timbrele LSD pe un camp de langa Sacalaz, unde ar fi fost lasate de transportator.

Artistii au fost retinuti pentru 24 de ore si urmeaza sa fie prezentati judecatorilor cu propunere de arestare preventiva. Ar putea sta ani grei dupa gratii pentru trafic de droguri de mare risc sau, mai grav, pentru trafic international de droguri de mare risc, daca se dovedeste ca tot ei le-au si transportat pana in Romania.

Citeşte şi Aproape şase tone de droguri au fost confiscate în primele zece luni ale anului