FLAPPY BIRD. Apple şi Google nu mai permit aplicaţii Flappy

FLAPPY BIRD. După o săptămână în care am fost bombardaţi cu sute de clone, fără exagerare, ale jocului Flappy Bird, Apple şi Google au decis să nu mai accepte astfel de aplicații Flappy.

RomaniaTV.net
17 feb. 2014, 13:19
FLAPPY BIRD. Apple şi Google nu mai permit aplicaţii Flappy

Flappy Bird s-ar putea să-şi primească un episod în istoria jocurilor pe mobil pentru tevatura desfăşurată în ultimele câteva săptămâni.

După ce dezvoltatorul ei independent, un vietnamez cu numele de Dong Nguyen, ajunsese să câştige 50.000 de dolari săptămânal din reclame din joc, acesta a hotărât să-l desfiinţeze. Pentru că reţeta acestuia din urmă nu era deloc complicată, mulţi alţi dezvoltatori au fost convinşi că pot profita de acest moment pentru a se îmbogăţi cu diverse clone Flappy Bird folosind nume similare. Unii dintre ei au şi reuşit, având în vedere că au lansat pe Google Play aplicaţii Flappy malware care trimiteau mesaje cu suprataxă fără acordul utilizatorului. Pentru că trendul acestor aplicații Flappy devenise deranjant şi foarte multe programe lansate în această perioadă ajungeau să includă, într-un mod aproape nejustificat, termenul Flappy, Apple şi Google au luat o decizie radicală.

FLAPPY BIRD ONLINE, jocul care a creat isterie mondială

Pentru prima oară în istoria celor mai populare magazine virtuale pentru mobile, creatorii Apple AppStore şi Google Play nu vor mai accepta aplicaţii ce au în titlu cuvântul Flappy, pe motivul că „încearcă să profite de o aplicaţie populară”.

Citeşte mai multe despre Flappy Bird pe Playtech.ro.