FLAPPY BIRD ONLINE, jocul care a creat isterie mondială

FLAPPY BIRD ONLINE. Uneori, succesul poate fi sufocant, sau cel puțin așa s-a dovedit pentru programatorul din Vietnam care a creat Flappy Bird. Jocul de smartphone-uri, devenit fenomen, nu mai este disponibil.

10 feb. 2014, 22:15
FLAPPY BIRD ONLINE, jocul care a creat isterie mondială

FLAPPY BIRD ONLINE. Jocul video Flappy Bird, lansat recent pentru smartphone-uri a fost scos de pe Internet. Flappy Bird este un joc cu o schemă de control simplă, în care jucătorii trebuie să ghideze o pasăre prin niște tuburi. Deși controlul era simplu, Flappy Bird este considerat un joc dificil și frustrant. Creat de un programator din Vietnam și lansat anul trecut în luna mai, Flappy Bird a devenit un fenomen pe Internet în ultimile săptămâni.

Creatorul jocului a anunțat sâmbătă seara pe Twitter că jocul nu va mai fi disponibil pentru fi descărcat în 22 de ore. Așa cum a promis, jocul a fost dat jos de pe internet duminică seara. Deși Flappy Bird era un joc gratuit, venitul din reclame era de peste 50.000 de dolari pe zi, conform spuselor creatorului Dong Nguyen într-un interviu pentru site-ul The VergeAparent datorită succesului neașteptat și brusc al lui Flappy Bird, Dong Nguyen a fost asaltat pe Internet de oamenii frustrați de dificultatea jocului și companii interesate să-l cumpere. Creatorul nu a mai făcut față atacurilor din public și a o optat să renunțe la joc cu totul, deși era profitabil.

Cei care au descărcat deja Flappy Bird vor avea acces la joc în continuare.Creatorul jocului a declarat că preferă o existență mai simplă, fără presiune din partea publicului, și că va continua să facă jocuri.

FLAPPY BIRD ONLINE. Devenit în scurt timp după lansare o senzaţie globală, FLAPPY BIRD a fost un joc retro cu multe elemente care ne aduceau aminte de perioada primelor jocuri Super Mario. Creat în jurul unei reţete clasice, prin care trebuie să treceţi de nivel după nivel, jocul creează dependenţă.

INTRĂ SĂ JOCI FLAPPY BIRD online!

Cei care l-au experimentat vă pot confirma numărul fabulos de ore petrecute în faţa telefonului. Popularitatea sa poate fi atestată prin intermediul unei medii de 50.000 de dolari pe zi în încasări pentru o lungă perioadă de timp, notează Playtech.ro.

Dong Nguyen a postat ieri pe Twitter că va închide jocul FLAPPY BIRD şi îl va şterge din App Store şi Google Play Store. Asigurându-ne că nu este vorba de vreun proces la mijloc sau o achiziţie de către o companie mai mare, aparent, motivaţia sa a gravitat în jurul noţiunii că „nu mai face faţă la toate astea”. După ce a expirat termenul de 24 de ore dat de creator, jocul nu a mai fost disponibil.

 

Flappy Bird online preinstalat pe un iPhone” este anunţul postat pe eBay de către un utilizator al platformei de licitaţii. Ceea ce este cu adevărat şocant chiar şi pentru un jucător înrăit al Flappy Bird este preţul la care a ajuns acest telefon.

Licitaţia a început de la suma de 750 de dolari, însă în prima oră preţul a urcat la 7.000 de dolari, pentru ca în alte câteva ore cele 62 de licitaţie să ridice preţul la 90.000 de dolari.

Totuşi, au fost scoase la licitaţie şi alte smartphone-uri cu Flappy Bird instalat, preţurile lor fiind mai rezonabile, învârtindu-se în jurul sumei de 1.000 de dolari.