Flori de ie celebrează Centenarul Marii Uniri la Copenhaga

Publicat: Luni, 21 Mai 2018 13:20 // Actualizat: Luni, 21 Mai 2018 13:20 // Sursa: romaniatv.net

Pentru marcarea a 100 de ani de la Marea Unire, Ambasada României la Copenhaga a organizat, la 15 mai 2018, evenimentul de excepție Flori de ie, dedicat costumului popular autentic și iei tradiționale românești. Invitații principali au fost Cristina Chiriac, fondator al brandului românesc Flori de ie, fotograful Alexandru Emanuel Zainea și Inge Sølling, expert danez în artă populară.

Pe acorduri muzicale românești, trecutul și prezentul s-au împletit în cadrul unei defilări de modă a costumelor centenare și a iilor puse în valoare de ținute moderne, create special în culorile țării gazdă, roșu și alb. Creațiile românești au fost admirate, la Copenhaga, de un public internațional alcătuit din aproape 200 de invitați, reprezentanți ai corpului diplomatic, ai unor instituții și organizații daneze de prestigiu, ai mass-media locale, ai mediului de afaceri, academic și cultural, precum și ai comunității de români. Istoria, credințele și tradițiile neamului românesc au fost aplaudate la scenă deschisă, făcând astfel dovada aprecierii bogăției spirituale a României.

Invitații au putut admira valoroasa colecție de costume și fotografii care face parte din proiectul "România Centenară", inițiat de Cristina Chiriac și Emanuel Zainea. Un grup de muzicieni români, alcătuit din Felicia Greciuc, Bogdan Nicola și Andrei Venczel, au completat registrul autentic românesc al evenimentului prin interpretarea de excepție a unor îndrăgite melodii din folclorul românesc.

Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7081
RON
22 Jan
noapte -4 °
zi -1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H