Flori pe care NU ai vrea să le primeşti sau să le oferi drept cadou. Vezi ce simbolizează

Intorci capul dupa fiecare arbust de magnolie si cand faci piata nu rezisti sa nu-ti cumperi un buchet de flori? Iubitul tau probabil nu e la fel de atent de fiecare data cand trece pe langa o florarie si, daca mai si intra, s-ar putea sa dea gres.

07 mai 2014, 09:58
Flori pe care NU ai vrea să le primeşti sau să le oferi drept cadou. Vezi ce simbolizează

Daca te-ai plictisit de eternul buchet de trandafiri rosii sau, si mai rau, al tau e mereu galben, simbol al geloziei sau prieteniei platonice, ar trebui sa-i sugerezi subtil iubitului sa fie mai creativ cand da comanda la florarie.

In fiecare primavara primesti buchete de narcise? E drept ca sunt printre primele flori care apar la venirea caldurii, insa tot ele simbolizeaza „respect” si „admiratie”. Ba chiar pot fi asociate cu „nesiguranta” sau „dragoste neimpartasita”, un mesaj pe care cu siguranta nu vrei sa-l auzi, scrie perfecte.ro.

Coloratele zambile simbolizeaza nechibzuinta si graba, fiind asociate cu zeul Apolo in mitologia greaca. Hyakinthos, un baiat pentru atentia caruia concurau atat Apolo cat si Zefir, zeul vantului de vest, a fost ucis intr-un moment de gelozie de Zefir. Indurerat, Apolo a botezat florile care-au crescut din sangele lui Hyacinth, iar lacrimile sale au patat petalele. Zambilele violet in special reprezinta cainta si parere de rau, iar cele galbene, gelozia.

Crizantemele sunt asociate cu moartea in multe zone din Europa sau Asia si sunt oferite doar la inmormantari. Chiar daca in octombrie cand toate frunzele sunt ruginii un buchet bogat de crizanteme in culorile toamnei poate ii face cu ochiul iubitului tau, sugereaza-i mai bine o planta intr-un ghiveci, care nu se vestejeste imediat si poate inflori ani la rand.

Daca ai trecut pe langa o florarie, sigur ti-au cazut ochii pe ghivecele de ciclame, flori de apartament nu foarte pretentioase, viu colorate in nuante de rosu, violet sau alb. Daca ai si primit una, afla ca inseamna „adio” si e simbolul renuntarii si al abandonarii. De aceea e un cadou recomandat mai degraba pentru prieteni care isi schimba locuinta.

Cu un miros exotic, floral si folosite in industria parfumurilor, tuberozele inseamna si „placere vinovata”. In Franta, pe vremuri, tinerele erau sfatuite sa nu miroase tuberozele dupa lasarea serii, cand parfumul lor e mai imbatator, pentru ca le-ar putea starni ganduri necuvenite. In schimb in Anglia Victoriana, florile erau intalnite des pe morminte si au ajuns sa fie asociate cu sfarsitul inevitabil, aducatoare de ghinion. Prevestitoare de rau sau nu, tuberozele au ajuns sa fie simbolul unei placeri vinovate, periculoase.