Florian Bodog: Voi demara concursul pentru manageri de spitale când Parlamentul ia o decizie cu privire la OUG

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, vineri, la Arad, că va demara concursul pentru manageri de spitale ”în momentul în care Parlamentul ia o decizie cu privire la ordonanţa de urgenţă care reglementează această problemă”, menţionând că toate ”posturile care ţin de Ministerul Sănătăţii vor fi scoase la concurs” şi că nu va mai exista interimat.

24 feb. 2017, 10:49
Florian Bodog: Voi demara concursul pentru manageri de spitale când Parlamentul ia o decizie cu privire la OUG

Întrebat, vineri, la Arad, ce se întâmplă cu concursul pentru manageri de spitale, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat că în 2016 nu s-a organizat niciun concurs pe Sănătate şi că a găsit mai multe posturi ocupate cu interimari.

„Anul trecut nu s-a organizat niciun concurs pe Sănătate şi am găsit 17 posturi de directori de direcţii de sănătate publică, directori plini şi 47 de posturi ocupate cu interimari. Toate aceste posturi au fost transmise Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici pentru a fi scoase la concurs. Deci am scos, în primul rând, posturile de directori de direcţii de sănătate publică şi posturile de directori adjuncţi”, a declarat Florian Bodog.

În ceea ce priveşte managerii de spitale, ministrul a declarat că va demara concursul pentru ocuparea acestor posturi în momentul în care Parlamentul va lua o decizie cu privire la ordonaţa de urgenţă care reglementează „această problemă”, spunând că toate posturile care ţin de Ministerul Sănătăţii vor fi scoase la concurs.

Pentru manageri, voi demara concursul în momentul în care Parlamentul ia o decizie cu privire la ordonanţa de urgenţă care reglementează această problemă în ceea ce priveşte managerii. Ceea ce pot să vă asigur este că toate posturile care ţin de Ministerul Sănătăţii vor fi scoase la concurs, nu va mai exista interimat”.

În 16 noiembrie, fostul ministrul al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, anunţa că Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă privind managementul spitalelor. Voiculescu declara că aceasta prevede două lucruri importante: deschiderea funcţiilor de manager în spitale pentru toţi cei care au competenţe în acest sens şi interdicţia ca managerii de spitale să deţină funcţii de conducere în partide politice.

„Nu dorim spitale conduse în funcţie de interese politice – am avut asta în destule cazuri în ultimii 25 de ani în toată ţară şi, după cum ştim, sefii partidelor politice, în general, se tratează la spitalele din străinătate chiar pentru afecţiuni mai puţin complexe”, spunea fostul ministru al Sănătăţii.