Audierea lui Florian Coldea se amână, Comisia SRI anunţă că fostul adjunct SRI este răcit. Coldea neagă că a cerut amânarea

Audierea lui Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului SRI, care ar fi trebuit să aibă loc marţi, se amână cu o săptămână, deoarece acesta a anunţat că este răcit, potrivit preşedintelui Comisiei SRI, senatorul PSD Claudiu Manda. Florian Coldea a negat însă că ar fi cerut amânarea audierii sale.

RomaniaTV.net
05 mart. 2018, 15:17
Audierea lui Florian Coldea se amână, Comisia SRI anunţă că fostul adjunct SRI este răcit. Coldea neagă că a cerut amânarea

UPDATE Generalul Florian Coldea a dezminţit ca ar fi cerut amanarea audierii din comisia SRI pe motiv ca ar fi racit.

Fostul prim-adjunct al directorului Serviciului, Florian Coldea, a declarat pentru Ziare.com ca decizia amanarii a fost luata unilateral de comisia SRI, pe motiv ca ora la care a fost programata audierea a fost 14.00 si s-a considerat ca lucrarile s-ar prelungi pana seara tarziu.

„Nu am nicio problema sa ma prezint oricand in fata comsiei SRI pentru a discuta orice problema aflata in dezbatere”, a declarat generalul Coldea pentru Ziare.com.

___________

UPDATE Preşedintele comisiei, senatorul PSD Claudiu Manda, anunţa, la mijlocul lunii trecute, că Florian Coldea a confirmat prezenţa la audieri.

„Am avut două discuţii cu domnul Coldea, prima în care m-a rugat să îi transmitem o invitaţie oficială şi a doua în care am stabilit ziua de 6 martie. (…) Eu l-am sunat, (…) a spus că doreşte să vină la comisie şi că doreşte să lămurească aspectele care îl vizează pe domnia sa sau SRI – atât timp cât a fost la conducere”, spunea Manda, pe 13 februarie, potrivit Agerpres.

El preciza la acel moment că Florian Coldea va fi întrebat, la comisie, despre „chestiuni interne” din perioada în care s-a aflat la conducerea Serviciului, alături de George Maior.

Săptămâna trecută, la Comisia SRI a fost audiat fostul director al SRI George Maior.

În cadrul comisiei au fost audiaţi până acum preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, fostul şef al SRI, actual ambasador în Statele Unite, George Maior, urmând ca Florian Coldea şi Traian Băsescu să fie şi ei invitaţi în faţa comisiei.

“Atât în ceea ce-l priveşte pe domnul Tăriceanu, cât şi pe domnii Coldea, Maior şi Băsescu, sunt aspecte de lămurit, în ceea ce-i priveşte pe domnii Coldea şi Maior – perioada cât au condus SRI, funcţionarea SRI, chestiunile interne, inclusiv elemente punctuale în care invitaţii la Comisie au spus chestiunile acestea punctuale, discuţii avute, de intervenţii avute şi sigur că acest lucru ar trebui verifiat – dacă s-au întâmplat şi în ce context s-au întâmplat”, declara Claudiu Manda în luna februarie.

Preşedintele Comisiei de control al SRI declara la finalul luni octombrie 2017 că Florian Coldea este în prezent ofiţer în rezervă şi angajat cu contract civil la Academia Naţională de Informaţii, el precizând însă că nu este clar în acest moment dacă Florian Coldea a îndeplinit toate criteriile pentru a fi cadru didactic la respectiva instituţie de învăţământ.