Florin Andone s-a transferat la Brighton, în Premier League. A semnat pe CINCI ANI

Deportivo La Coruna a anunţat, vineri, pe site-ul oficial, că a ajuns la un acord pentru transferul atacatului Florin Andone la Brighton, echipă din Premier League.

25 mai 2018, 15:46
Florin Andone s-a transferat la Brighton, în Premier League. A semnat pe CINCI ANI

Florin Andone a jucat în două sezoane la Deportivo 69 de meciuri în campionat şi Cupa Spaniei, marcând 18 goluri şi oferind şase pase decisive.

În vârstă de 25 de ani, Florin Andone a venit pe „El Riazor” în vara anului 2016, de la Cordoba. Deportivo a plătit atunci 4,7 milioane de euro pentru fotbalist, dar Cordoba deţine 30 la sută din drepturile federative ale românului. Clubul din Galicia a refuzat vara trecută oferte pentru Florin Andone de aproape 15 milioane de euro.

Deportivo La Coruna a retrogradat la finalul sezonului recent încheiat, iar clauza de reziliere a contractului internaţionalului român a scăzut de la 30 de milioane de euro la doar şase milioane de euro.

„Deportivo și Brighton au ajuns la un acord pentru transferul lui Florin Andone. Clubul nostru vrea să-i mulțumească sincer lui Florin pentru devotamentul, spiritul de sacrificiu și munca depusă în acești doi ani în care a apărat culorile clubului și să-i dorească succes în viitoarea experiență din Anglia, dar și în restul carierei sportive” au scris galicienii pe site-ul oficial.

Brighton a anunțat că Andone a semnat un contract valabil pe 5 ani, care va intrat în vigoare pe 8 iunie. Nici una dintre părți nu a precizat însă e suma de transfer, dar presa anunţă 5,2 milioane de lire sterline (6 milioane de euro)

Club fondat în 1901, Brighton Hove Albion, echipă antrenată din decembrie 2014 de fostul internaţional irlandez Chris Hughton, a terminat campionatul pe locul 15 din 20 de echipe, după ce a obţinut promovarea pentru prima dată în istoria sa în Premier League, sezonul anterior.

Florin Andone va încasa, conform presei din Brighton, un salariu anual de 1,8 milioane de lire sterline (2 milioane de euro)