Florin Cioabă a fost înmormântat în Cimitirul Municipal din Sibiu

Florin Cioabă, autointitulatul rege al romilor, a fost înmormântat, vineri după-amiază, în Cimitirul Municipal din Sibiu, la finalul unor ceremonii care au durat aproximativ şase ore şi la care au participat, în total, circa 2.500 de persoane.

RomaniaTV.net
23 aug. 2013, 15:17
Florin Cioabă a fost înmormântat în Cimitirul Municipal din Sibiu

Cortegiul funerar al lui Florin Cioabă a ajuns, vineri după-amiază, la Cimitirul Municipal din Sibiu după ce a străbătut aproape şapte kilometri, traseul fiind parcurs în aproape două ore, scrie Mediafax.

Pe drum, convoiul s-a oprit de mai multe ori pentru rugăciune, iar membrii familiei au aruncat monede, conform tradiţiei ţigăneşti.

În acest timp, pe distanţa dintre Şoseaua Alba Iulia, unde este locuinţa familiei Cioabă, şi Cimitirul Municipal s-a circulat cu dificultate, traficul fiind dirijat de poliţişti, dar nu s-au înregistrat blocaje.

La cimitir, cortegiul a fost întâmpinat de peste o mie de persoane, astfel că numărul participanţilor la înmormântare a ajuns la aproximativ 2.500 de persoane.

Sicriul a fost depus într-un cavou făcut din granit şi marmură de Simeria, iar pastorii au ţinut o slujbă.

„Tatăl meu a plecat la Dumnezeu şi dacă dumneavoastră pentru el nu mai puteţi face nimic, puteţi să faceţi pentru noi, familia, să vă rugaţi să trecem şi să avem putere. Nu ştiu cum putem rezolva această problemă, vă mulţumim că aţi fost alături de noi şi vă rămân profund îndatorat”, le-a spus Dorin Cioabă celor prezenţi.

După înmormântare, cei prezenţi au fost invitaţi de familia Cioabă la un restaurant din oraş.

Autointitulatul rege al romilor Florin Cioabă a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya.

Mai mulţi lideri ai romilor au susţinut în ultimele zile că la funeraliile lui Florin Cioabă vor fi prezenţi cel puţin 100.000 de romi, însă numărul participanţilor a fost mult mai mic, ajungând la aproximativ 2.500 de oameni.

Înainte de plecarea cortegiului funerar spre cimitir, la locuinţa familiei Cioabă au avut loc mai multe ceremonii, principalul eveniment fiind încoronarea ca regi ai romilor a celor doi fii ai lui Florin Cioabă.

Joi seară, Consiliul de Coroană al romilor decisese, cu majoritate de voturi, ca Dorin Cioabă să fie noul rege al romilor, însă vineri s-a revenit asupra deciziei.

Astfel, Daniel Cioabă, fiul cel mic al lui Florin Cioabă, a fost încoronat rege al romilor din România, el primind coroana, sceptrul şi lanţul cu însemnele casei regale care i-au aparţinut tatălui său, Florin Cioabă. De asemenea, acesta primeşte toată averea tatălui său.

La rândul său, Dorin Cioabă a fost încoronat rege internaţional al romilor şi i-a fost pusă pe cap o coroană nouă, realizată vineri dimineaţă din 24 de monede din aur de 24 de karate.

În jurul orei 13.30, sicriul cu trupul neînsufleţit al Florin Cioabă a fost scos din casă şi aşezat pe carul alegoric, unde aproximativ 30 de pastori au ţinut o slujbă în memoria acestuia, în faţa porţii, pe Şoseaua Alba Iulia.

Carul alegoric era, de fapt, un TIR cu platforma acoperită cu mătase albă, sicriul fiind aşezat la mijloc, în timp ce în partea dinspre capul tractor au stat pastorii, iar în cea opusă familia, cei doi fii ai lui Florin Cioabă, încoronaţi regi, nepurtând coroanele pe cap.

Pe durata slujbei, locuitorii din zonă au urmărit din balcoane ceremonia, iar unii şoferi care treceau cu maşinile prin zonă s-au oprit pentru a face fotografii.

Apoi, cu puţin timp înainte de ora 15.00, cortegiul a plecat spre Cimitirul Municipal, pe carul alegoric aflându-se unele rude ale lui Florin Cioabă, dar şi agenţi de pază.

În faţa carului alegoric a mers fanfara, iar oamenii adunaţi în zonă au aplaudat, unii dintre ei alăturându-se cortegiului.