Florin Condurăţeanu a murit. Jurnalistul a făcut stop cardio-respirator

Florin Condurăţeanu a murit. Jurnalistul s-a stins din viaţă luni, 28 iunie, la vârsta de 71 de ani, în urma unui stop cardio-respirator. A intervievat în peste 40 de ani de carieră majoritatea personalităților românești.

28 iun. 2021, 21:08
Florin Condurăţeanu a murit. Jurnalistul a făcut stop cardio-respirator
Florin Condurăţeanu a murit

Florin Condurăţeanu a murit. Jurnalistul a lucrat în presa scrisă, la Flacăra, Curierul Național, Jurnalul Național. A lucrat în televiziune, la OTV, Tele7ABC, Antena 2, Etno, Antena 1, Antena Stars, România TV. A scris mii de articole de ziar și a realizat mii de talk show-uri TV.

Mulți l-au recunoscut pe Florin Condurățeanu după ochelarii colorați și întotdeauna asortați vestimentației, după vocea puternică, precum și după salutul său „Vă pup pe suflet”.

„Fabulos om. Ultima dată când ne-am întâlnit, am povestit de-ale noastre şi mi-a spus vorba lui: Băi, împărate, există doar două căi, omenia şi neomenia. Am rămas cu vorba asta. E vorba lui George Călinescu, dar mi-a spus-o Ţuţu. Omul ăsta a avut omenia. Omenia asta a lui mi-a arătat că breasla asta poate să aiba şi uriaşi. Ţuţu a fost un uriaş, dacă te durea orice, Ţuţu îţi găsea cel mai bun medic pentru orice. Nu există să nu-ţi răspundă la telefon, să nu vorbească cu tine”, a declarat Dan Negru, la România TV

La rândul său, jurnalistul Victor Ciutacu s-a declarat şocat de decesul jurnalistului Florin Condurățeanu. Într-un mesaj postat pe Facebook, jurnalistul România TV a trecut în revistă gesturile frumoase pe care le făcea Florin Condurățeanu pentru cei apropiați.

„Nu există om care să fi ajutat mai multă lume pe planetă decât Florin Condurăţeanu. A salvat, la propriu, sute de vieţi. Şi am ajuns, tocmai eu, să fac breaking news pe moartea lui fulgerătoare. Iartă-mă, Ţuţule, numai noi doi şti(a)m pentru ce”, a punctat Victor Ciutacu.

Îmi este foarte greu să vă anunț ceea ce urmează. Colegul și prietenul nostru, unul dintre cei mai minunați oameni pe care i-am cunoscut vreodată, Florin Condurățeanu, a încetat din viață. De-a lungul timpului, prin natura lucrurilor, prin natura meseriei mele, am cunoscut foarte mulți oameni. Am lucrat cu foarte mulți oameni.

Citeşte şi: Medicii Mircea Beuran, Sorin Oprescu, Horaţiu Moldovan, cutremuraţi de moartea jurnalistului Florin Condurăţeanu: „Fusese diagnosticat cu tulburări de ritm cardiac cu 18 ani în urmă, care cu siguranţă nu au fost de bun augur pentru perioada care a urmat”

Nu am întâlnit pe nimeni ca Florin Condurățeanu. În urmă cu puțin timp am aflat că scumpul nostru coleg și prieten a intrat în șoc cardio-respirator și cu toții am sperat ca Florin Condurățeanu, așa cum a învins întotdeauna în profesie, în viață, să învingă și în această seară, dar bătălia aceasta iată nu a câștigat-o. Ceea ce a câștigat a fost însă bătălia cu întreaga viață.”, a anunțat Mihai Gâdea.

Citeşte şi: Florin Zamfirescu, despre moartea lui Condurăţeanu: „Era mare fan al serialului Inimă de ţigan”

Florin Condurăţeanu a murit

Florin Condurăţeanu a avut o poveste de viaţă cutremurătoare. Părinţii lui au murit de tineri, la acelaşi spital, la o distanţă de 10 luni unul de celălalt.

La Fundeni mi-au murit ambii părinţi, la distanţă de zece luni. S-au iubit foarte mult. Când ţi-au murit părinţii simţi că ai fost împuşcat în aripă. Tata era conferenţiar la Mina Minovici. A scăpat de pe front, fratele lui a stat mult timp prizonier în Siberia.

Tata s-a îmbolnăvit de inimă şi din insuficienţa cardiacă a făcut edem pulmonar. Îşi pierdea cunoştinţa. I-am ţinut limba să nu şi-o înghită. La spital l-au îngrijit teribil, dar, a doua zi, când m-am dus să-l vizitez făcuse stop cardiac.

Eram în primul an de facultate. Mama mea, care avea o funcţie importantă pe linie economică la Fundeni, a făcut, de la tensiune, un atac cerebral stând de vorbă cu mine. Vorbeam cu ea şi vedeam cum îi împietreşte gura. Am chemat salvarea şi m-am dus la spital. A stat şase zile în comă.

Au murit amândoi acolo. Eu i-am luat de acolo„, povestea Condurăţeanu la Antena Stars.

Citeşte şi: EXCLUSIV. Ilie Năstase, primele declaraţii după moartea lui Florin Condurăţeanu: „Mi-e frică de un singur lucru”

Florin Condurățeanu a fost unul dintre jurnaliștii care au ştiut întotdeauna mai mult decât „scriu” și nu a ezitat să declare că meseria de ziarist trebuie practicată cu gândul la om și la neamul românesc.

Ultimul interviu a fost acordat EVZ

https://www.youtube.com/watch?v=8VWh75iC1LE