Florin Iordache: Ce dacă Iohannis participă la şedinţa de guvern? Nu are drept de veto. Îşi ia notiţe şi cu asta basta!

Vicepreședintele Camerei Deputaților, social democratul Florin Iordache, a susținut că participarea președintelui Klaus Iohannis la ședința de guvern nu împiedică Executivul să adopte ce acte dorește.

RomaniaTV.net
18 dec. 2018, 08:41

”Și ce dacă participă? Poate opri cumva guvernul să adopte acte normative? Participă, își ia notiție și cu asta basta” a spus Iordache, adăugând că acesta nu are drept de veto asupra actelor normative pe care le adoptă Executivului.

Florin Iordache, artizanul celebrei ordonanțe 13 care a scos în stradă sute de mii de români, februarie 2017, a spus că președintele nu are drept de „în introducerea sau neintroducerea” unor proiecte pe ordinea de zi a guvernului și „nu pote în niciun fel să blocheze activitatea guvernului”.

„Dacă între vizitele externe se află în țară poate participa” la ședințele de guvern, a continuat Iordache, într-un interviu pentru Digi 24, întrebându-se dacă Iohannis „înainte de a bloca poate să facă ceva constructiv”, arată Hotnews.ro.

În opinia sa, Klaus Iohannis „poate să participe (la ședințele de guvern), poate să-și ia și un carnețel și un pix și să ia notițe”.

Citeşte şi:  Klaus Iohannis: Doamna premier m-a invitat să colaborăm. Iată că vom colabora: voi merge la şedinţele de guvern