Florin Iordache, despre prezenţa parlamentarilor PSD la moţiunea de cenzură: Va fi o decizie luni

Deputatul social-democrat Florin Iordache a declarat că PSD va lua o decizie în cursul zilei de luni, în şedinţa grupurilor reunite, dacă va participa la dezbaterea moţiunii de cenzură din plenul Parlamentului. În opinia lui, marea parte a parlamentarilor partidului va pleca acasă încă de miercuri.

RomaniaTV.net
14 dec. 2018, 14:53
Florin Iordache, despre prezenţa parlamentarilor PSD la moţiunea de cenzură: Va fi o decizie luni

„Moţiunea va fi citită luni, începând cu ora 16,00, iar dezbaterea şi votul – joi, începând cu ora 10,00. Probabil că se va finaliza cu această pseudo-moţiune joi, pe la ora 13,00. Membrii Biroului permanent vom fi obligaţi să stăm să numărăm, să vedem dacă vor fi măcar câţi au semnat”, a afirmat, vineri, Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

Întrebat dacă parlamentarii PSD nu vor veni la dezbaterea moţiunii, el a răspuns: „Va fi o decizie, vom avea fără îndoială o dezbatere luni, la grupurile parlamentare, vom avea şi Consiliul Naţional. (…) Miercuri o să fie ultima şedinţă a plenului Camerei Deputaţilor. Din ce cred eu, că încă nu am discutat cu colegii, cred că cea mai mare parte a colegilor de la PSD miercuri, după votul final, vor pleca acasă”.

El a adăugat însă că o decizie va fi luată luni.

„Dar eu cred că, în mod normal, să îşi arate forţa, noi vom veni şi le vom asigura cvorumul să se desfăşoare şedinţa, dar ca să arate că până la 230 ei nu au decât 150 de voturi, de la 150 la 230 de voturi e drum lung, mai aşteptăm”, a mai spus Iordache.

Social-democratul a susţinut că Opoziţia a depus moţiunea de cenzură „în bătaie de joc”.

„Părerea mea este aşa: dacă tot au depus (cei de la Opoziţie – n.r.) atât de târziu, în bătaie de joc, această moţiune, că nici ei nu îşi doresc să treacă… (…) Au depus azi dimineaţă prin nişte colegi care, din câte ştiu eu, nu sunt în conducerea celor trei formaţiuni, această moţiune. Astăzi în Birourile permanente reunite în care am discutat calendarul, am găsit decât un singur coleg de la Opoziţie, membru al Biroului permanent. Din cei 26 de membri ai Birourilor permanente a fost un singur reprezentat al Opoziţiei, deci modul în care tratezi aşa şi demonstrezi că de fapt nu te interesează arată că sunt conştienţi că această moţiune nu are nicio şansă să treacă. Eu sunt curios dacă această moţiune va avea măcar numărul de voturi câte semnături sunt – 163. Oricum, de la 163 la 230, le trebuie 70 şi ceva de voturi, foarte multe. Astăzi noi ne-am mobilizat, am făcut această şedinţă de Birou permanent târziu, pentru că colegii au venit din teritoriu tocmai pentru a asigura cvorumul la Bp”, a mai spus Iordache.

Citeşte şi: Opoziţia a depus moţiunea de cenzură „Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, ruşinea României!”. Votul se va da joi