Florin Iordache: Iohannis va putea candida dacă e declarat incompatibil, dar CCR nu îi va valida mandatul

Deputatul PSD, Florin Iordache, a declarat, miercuri, că, în cazul în care va câştiga prezidenţialele, liberalul Klaus Iohannis nu va putea deveni preşedinte dacă instanţa îl declară incompatibil până la alegeri. Iordache a arătat că, într-un asemenea scenariu, Curtea Constituţională nu-i va valida mandatul de şef al statului.

01 oct. 2014, 08:14
Florin Iordache: Iohannis va putea candida dacă e declarat incompatibil, dar CCR nu îi va valida mandatul

Florin Iordache a declarat la RFI că Iohannis va putea candida la alegerile prezidenţiale chiar dacă ICCJ îl va declara incompatibil până la scrutin.

Bineînţeles că da, dar dacă cumva ar ieşi preşedinte, Curtea Constituţională, cea care validează până la urmă alegerile, nu-i va valida mandatul. Dar vă daţi seama că dacă deja va intra în competiţie şi în acel moment ne apropiem de primul tur al alegerilor, va fi o lovitură pentru dumnealui”, consideră Florin Iordache.

LOVITURĂ PENTRU KLAUS IOHANNIS: Instanţa Supremă a admis recursul ANI

Întrebat ce se va întâmpla în situaţia în care verdictul de incompatibilitate vine după alegeri, iar Klaus Iohannis devine preşedinte, deputatul PSD a invocat cazul Mircae Diaconu. 

„Şi în cazul Mircea Diaconu a fost o întreagă discuţie. Dacă alegerile sunt validate, clar, acest verdict va fi pus în aplicare după terminarea mandatului, deci peste cinci ani de zile. Ştiţi că a fost o întreagă discuţie, dacă Mircea Diaconu care a participat în alegeri, a câştigat, a luat un mandat de europarlamentar şi apoi până la urmă s-a constatat că era în stare de incompatibilitate„, a spus Iordache.

Stoica, despre cazul Iohannis: E EXCLUSĂ o decizie înainte de alegeri. Nu va avea emoţii nici dacă va câştiga

Instanţa supremă a decis marţi să judece recursul Agenţiei Naţionale de Integritate în cazul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, candidatul ACL la Preşedinţie.