Florin Iordache, ministrul Justiţiei: Astăzi sărbătorim primul pas spre înfăptuirea României

Florin Iordache, ministrul Justiției, a afirmat, marți, că pe 24 Ianuarie sărbătorim primul pas spre înfăptuirea României - "un moment în care eforturile iluștrilor diplomați au făcut posibilă unirea Principatelor Române".

24 ian. 2017, 08:37
Florin Iordache, ministrul Justiţiei: Astăzi sărbătorim primul pas spre înfăptuirea României

„Astăzi sărbătorim primul pas spre înfăptuirea României — un moment în care eforturile iluștrilor diplomați au făcut posibilă unirea Principatelor Române! Chiar dacă istoria consemnează evenimentul ca „Mica Unire”, trebuie să fim conștienți că nu e nimic „mic” sau mai puțin însemnat în reușita proiectului unionist, care a reprezentat un succes al clasei politice românești într-un context extrem de tensionat pentru Principate. La mulți ani, români!”, a scris Iordache pe Facebook.

Şi preşedintele Klaus Iohannis a postat un mesaj cu prilejul Zilei Unirii, în care face trimitere la unirea de la 24 ianuarie 1859, care a fost posibilă pentru că politicienii au înşeles voinţa populară. Klaus Iohannis spune că cele mai periculoase amenințări nu vin din afara țării, ci din interior.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Unirii: Cele mai periculoase amenințări nu vin din afara țării, ci din interior