Florin Mergea şi Horia Tecău, în semifinalele turneului de la Washington

Florin Mergea şi Horia Tecău au câştigat meciul cu dublul Olivier Marach / Fabrice Martin (Austria / Franţa), scor 6-1, 6-4, în sferturile de finală ale turneului de la Washington, SUA, disputat pe hard şi dotat cu premii totale de 1.877.705 USD.

22 iul. 2016, 11:00
Florin Mergea şi Horia Tecău, în semifinalele turneului de la Washington

Florin Mergea şi Horia Tecău s-au calificat în semifinalele turneului de la Washington după un meci care a durat o oră şi a fost controlat de către români, care nu şi-au pierdut niciodată serviciul.

În semifinale, dublul Florin Mergea / Horia Tecău va juca împotriva perechii Daniel Nestor / Edouard Roger-Vasselin (Canada / Franţa), favoriţi doi la câştigarea trofeului. Nestor şi Roger-Vasselin se află la primul turneu jucat împreună în circuitul ATP după aproape un an, dar cei doi sunt mai bine clasaţi decât românii în ierarhia individuală de dublu.

Mergea (locul 17 ATP la dublu) şi Tecău (11 ATP) şi-au asigurat 180 de puncte în clasamentul mondial şi un cec în valoare de 25.370 de dolari. Cei doi tenismeni vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Brazilia, care vor avea loc în perioada 5-21 august.