Florin Piersic, la un pas de moarte la filmări în 1973: „Au reuşit să stingă focul”

Actriţa Cezara Dafinescu a dezvăluit că a fost la un pas de moarte, alături de Florin Piersic, la filmările peliculei "Explozia", din 1973.

20 apr. 2015, 13:02
Florin Piersic, la un pas de moarte la filmări în 1973: „Au reuşit să stingă focul”

Cezara Dafinescu a mărturisit că se amuză când îşi aminteşte de acel episod, care ” cu puţin ghinion, ar fi putut fi ultimul”.

„Eram la debutul meu în cinematografie, în filmul ‘Explozia’, foarte entuziasmată că jucam alături de monştri sacri, iar partenerul meu era Florin Piersic. Aveam de filmat o secvenţă în care noi doi trebuia să ieşim dintr-o cabină în flăcări. Aparatul era pregătit, s-a dat motor, dar uşa grea a cabinei de fier s-a blocat. Pereţii, şi ei tot din fier, au devenit fierbinţi şi, deodată, printr-un hublou, au apărut două capete disperate: eu şi el care urlam. Situaţia a fost ilară pe moment, toată echipa izbucnind în râs. Abia mai târziu au sărit toţi cu furtunele. Au reuşit să stingă focul şi totul s-a terminat cu bine. Peste ani, întâlnindu-ne pe scenă, ne amuzam amintindu-ne de acel episod din viaţa noastră ce, cu puţin ghinion, ar fi putut fi ultimul”, a măeturisit Cezara Dafinescu, într-un interviu acordat revistei ”Taifasuri”.

Realizat de Mircea Drăgan, după un scenariu scris de Ioan Grigorescu, filmul ”Explozia” are ca subiect un fapt real petrecut în 1970, incendiul navei ”Poseidon” ce transporta 4.000 tone de azotat de amoniu şi care, prin explozie, ameninţa cu distrugerea oraşului Galaţi şi a Combinatului Siderurgic.

Alături de Florin Piersic şi Cezara Dafinescu, în film au jucat numeroşi actori celebri, precum Dem Rădulescu, Gheorghe Dinică, Radu Beligan, Jean Constantin, Draga Olteanu Matei sau Toma Caragiu.