Florin Popescu, urmărit penal pentru MITĂ electorală. A cerut peste 60t de pui pentru a le oferi alegătorilor

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Florin Popescu. Potrivit rechizitoriului, în sarcina lui Florin Popescu s-au reţinut fapte de corupţie datând din timpul campaniei electorale din 2012.

23 apr. 2014, 11:56
Florin Popescu, urmărit penal pentru MITĂ electorală. A cerut peste 60t de pui pentru a le oferi alegătorilor

Florin Popescu, la data faptelor președinte al organizației Dâmbovița a PDL, în prezent deputat, este acuzat de folosirea influenței sau autorității de care se bucura ca ocupant al unei funcții de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

În ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale se menționează că există probe care susțin următoarea stare de fapt:

„În anul 2012, inculpatul Popescu Florin Aurelian, folosind influența și autoritatea decurgând din funcția de președinte al organizației județene Dâmbovița al unui partid politic, i-a cerut administratorului unor societăți comerciale (denunțător în cauză) cantitatea de 60 sau 70 tone pui (grill), cu o valoare de peste 400.000 lei, pentru a o distribui cetățenilor în scop electoral, în contextul campaniei electorale din luna iunie 2012”, se arată în comunicatul DNA.

Ulterior, pentru a împiedica descoperirea faptei de corupție, omul de afaceri respectiv a livrat produsele în pungi neinscripționate, dintr-un spațiu de depozitare închiriat și folosit de o societate comercială care nu îi aparținea.

Detaliile privind livrarea, transportul și locurile de descărcare a produselor au fost stabilite de Florin Popescu cu o persoană, auditor financiar și cenzor la una din firmele omului de afaceri denunțător, la cererea acestuia din urmă.

Florin Popescu a fost chemat, miercuri, la DNA, unde i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală de inculpat și acuzațiile, conformitate cu art. 309 din Codul de procedură penală.

„Mi-au adus la cunoştinţă că am avut legătură cu o anumită firmă şi că am solicitat anumite produse să le folosesc în campanie. Voi analiza dosarul împreună cu avocatul şi după aceea voi veni înapoi şi îmi voi spune punctul de vedere. Eu sunt la dispoziţia justiţiei”